Siófok  11.1  •  6.5 kn       

Keszthely  10.9  •  2 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.1  •  9.6 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  3 kn       

Tiszafüred  4.4  •  6 kn       

Mályi-tó  7.1  •  6.7 kn       

2024. október 16., szerda

RG65 Balaton Kupa 2024.

RG65 Balaton Kupa 2024.

Ez az RG65-ös verseny gyengeszelesre sikeredett.

Nagyon nehezen indult a 2024-es Balaton Kupa modellvitorlás verseny. No nem azért, mert a rendező Forrai Csaba nem állt a helyzet magaslatán, hanem azért, mert nagyon sokat kellett várni a szélre. A verseny előtti egy órában „A ¼ és A ½” szélerők simogatták a víz felületét, de ez sajnos a kezdésre eltűnt. Fél tizenegy környékén dördült előszőr a start pisztoly, amely gyenge szélben engedte el a mezőnyt. A hajók vánszorogva végül becsorogtak a célba. Félóra szél szünet után felélénkült a szél, „A ¼”-re, ami ahhoz volt jó, hogy délig még öt futamot teljesített a mezőny. Ezután szélcsendes időszak következett. Ez a majdnem egy órás szünet arra volt jó, hogy gyönyörködhettünk a nagy hajók szüreti regatta versenyének a befutójában.

Kettő óra előtt 5 perccel megjött a szél, „A1/4 és A ½” szélerő, ami egy óra hosszáig volt elég, pedig bíztunk benne, hogy kitart a verseny végéig, de nem így történt. A főbíró úr kihasználta ezt az időszakot és gyorsan négy futamot vezényelt le. Sajnos ezek után szintén leállt a szél, és így is maradt a verseny végiég.

Forrai Csaba új vitorlázattal kísérletezett, amit az utolsó 4 futamra vissza is cserélt, nem azért, mert nem vált be, hanem mások voltak a szélviszonyok. Még látni fogjuk Őt ezzel a vitorlázattal.

A 12 fős mezőny szerintem remekül érezte magát, de többen sajnálták a szélmentes időszakokat !

A 2024-es Balaton Kupa dobogósai:

  1. Országh Tibor – OVE
  2. Illés Zoltán- DEMK – Százhalombatta
  3. Kunvári Sándor – DEMK – Százhalombatta

Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a versenylehetőséget !

Fotók: Brunecker Zoltán

F5-E OB 2024. Ölbő Előző

F5-E OB 2024. Ölbő