Siófok  13.9  •  3.5 kn       

Keszthely  12.9  •  5 kn       

Balatonfüred  13.5  •  7 kn       

Balatonboglár  14.1  •  3 kn       

Orfű  12  •  5 kn       

Velencei-tó  14.6  •  5.3 kn       

Tiszafüred  11.8  •  1.9 kn       

Mályi-tó  9.6  •  6.2 kn       

2024. április 19., péntek

IOM Northern Adratic Cup Nagykanizsa

IOM Northern Adratic Cup Nagykanizsa

A tizenhét fős nemzetközi mezőny - horvát,szlovák,olasz,német,osztrák és magyar - húsz futamot teljesített a két napon.

Szombaton kezték a modellvitorlázók az Észak Adria Kupa magyarországi fordulóját IOM hajóosztályban a nagykanizsai csónakázó tavon. Igazi vitorlázó idő kerekedett, ahogy azt az időjósok is megjövendölték. Verőfényes napsütés és remek erősségű szél jellemezte ezt a napot amit sajnos 15:10-kor a viharra utaló szürke felhők miatt, a főbíró végetvetett az aznapi verseny folytatásának, rendezvény biztonság technikai okok miatt. A nemzetközi mezőnynek A1/4 és A tető erejű széllel, ill. szélcsatornákkal kellett megbirkózniuk, közben a bográcsban rotyogott az ebédre ígért babgulyás. A tizenhét fős nemzetközi mezőny - horvát,szlovák,olasz,német,osztrák és magyar - kilenc futamot teljesített ezen napon.
A záró napon, vasárnap, az Észak Adria Kupa magyarországi fordulójának második napja folytatódtak a futamok IOM hajóosztályban. A kilenc órai kezdésre minden megvolt, ami a vitorlázáshoz szükséges; szélerő, napfény, jó hangulat és ez így volt délig A ½ ill. A tető közötti szélerővel, amikor is dél előtt 10 perccel leállt a szél és úgy tűnt nem is akar visszajönni. Azonban megkegyelmezett nekünk, de, sajnos 90 fokkal elfordult, amihez főbíró urunk és a versenyrendezője Forrai Csaba, már akarta is állítani a pályát, amikor egy újabb szélcsend után 10 perccel visszaállt az eredeti kezdéskor beállt irány. A szélerő nem változott és így remek versenyzésre került sor a magunk és a nézők örömére.
Csaba tegnap előző napi döntése, hogy a tizenhét fős mezőnyt „elengedi” együtt, ezzel is növelve a futamok számát, jó döntésnek bizonyult. Az utolsó, befejező futam A tetős rajttal indult és ez betartott a végig, sőt néhány hosszon elkelt volna a B rigg is. A mai napon a nemzetközi mezőny tizenegy futamot teljesített remek környezetben. Húsz futam után a következő eredmények születtek:

A 2023-as nagykanizsai Észak Adria Kupa dobogósai:

I. Robert Grubisa – Horváthország
II. Massimo Morin – Olaszország
III. Gary György – Magyarország – DEMK – Százhalombatta

Köszönjük Forrai Csabának és stábjának a rendezést és a bíráskodást, Lekszikov Zsoltnak a helyszín és a versenyzési lehetőség biztosítását.

Fotók: Pocsai Bettina

Megj.: mindhárom napon nagyon halk versenyzés volt látható – halható annak ellenére is , hogy az Adria Kupa 17 fős mezőnye egyszerre volt a vizen.
Jövőre ugyanitt????? Csak egy kicsit többen, mert rengeteg igazolt hiányzó volt ....

RG65 Nagykanizsa Regatta Előző

RG65 Nagykanizsa Regatta

Beszámoló a Tóth István Emlékversenyről Következő

Beszámoló a Tóth István Emlékversenyről