Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  10  •  9.3 kn       

Mályi-tó  8.2  •  5.9 kn       

2024. március 29., péntek

Badacsony Regatta 2023

Badacsony Regatta 2023

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az év első ranglistaversenyére sokan eljöttek.

Már harmadik alkalommal – hogy megy az idő - az elmúlt hétvégén zajlott a 2023-as év első „nagy hajós” modellvitorlás, Balaton Kupa regattája a százhalombattai DEMK szervezésében Badacsonyban.
Az első napon, szombaton a helyszínre érkezők a part mellett semmi szelet nem tapasztaltak, de a leendő versenypálya helyszínén remek délnyugati szél fodrozta a vízfelületet.
Az év első „nagyhajós” ranglistaversenyére sokan eljöttek, de volt hiányzó is. Főbíró és rendező urunk Forrai Csaba remek irányú, dél-nyugati elég nagy pályát rakott fel megalapozva ezzel az egész évet.
14 futamra került sor ezen a napon. Az egész napot a A3/4 és A tető szélerő jellemezte, ami remek pörgős versenyzést tett lehetővé. 9-12 futam között egy kicsit gyengült a szél, de nem esett A½ alá, így nem akadályozta az előbb leírtakat. A rétegesen öltözködött versenyzőkön a hideg ellenére sem látszott, hogy fáztak, azt hiszem a verseny pörgősége ezt felejtette velük, hiszen az elmúlt év eléggé szélcsendesre sikeredett.
Ennek ellenére este jól esett vendéglátónk, Illés Zoli meleg székelygulyása. A hangulat akkor tetőzött, amikor felszolgálták Catharina fagyi kelyheit, ill. Cilike túrós sütijeit, amelyek már csak emlékek, sajnos. Vasárnap majdnem szélcsend fogadta a kapitányokat, akik azért bíztak benne, hogy ez erősödni fog és így is lett. Egész nap betartott a szombati szélerő. Az szél mintha érezte volna a verseny végét fokozatosan gyengült, a verseny díjkiosztójára majdnem teljesen leállt.
Míg az előző nap csendesen telt el ez a vasárnapra nem mondható el. Többek között volt egy vitatott rajtolás, amin sokáig vitatkoztak a résztvevők, de végül is elcsendesedtek.
Szerintem ezt a 10 másodperces helyzetet jobban meg kellene beszélni, hogy mindenki úgy értse, ahogy kell. Lehet,hogy a legközelebbi verseny szünetében vissza kellene térni rá.
Ezen a napon 9 futamot teljesített a mezőny.


A 2023-as modellvitorlás Badacsony kupa dobogósai 23 futam után:


I. Dr. Csóka László – PÉMK – Pécs
II. Forró Krisztián – DEMK – Százhalombatta
III. Garai György – DEMK – Százhalombatta


Köszönjük Forrai Csabának a rendezést a bíráskodást és a remek pályát.
Illés Zolinak és családjának a remek vendéglátást.
Szerintem jövőre ugyanitt februárban!

Fotók: Pocsai Betti Pocsai

Megj.: Szombat csendes, Vasárnap egy kicsit hangosabb, hiszen ez a volt az a nap ahol még szombat javítható. Volt, akinek sikerült - volt, akinek nem.
A hidegen kívül ilyen időjárási körülményeket kívánok magunknak erre az évre. Elég volt a szélcsendből.
A hivatalos versenyeredmény: modellvitorlazas.hu oldalon.

2023. év első VBR Regattája Előző

2023. év első VBR Regattája

Beszámoló a 17. ROGOZNIČKI KUP Europa Cup Event, IOM Class versenyről Következő

Beszámoló a 17. ROGOZNIČKI KUP Europa Cup Event, IOM Class versenyről