Siófok  11  •  6.5 kn       

Keszthely  11.9  •  11 kn       

Balatonfüred  10.7  •  7.4 kn       

Balatonboglár  11.1  •  7.2 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  9.5  •  4.7 kn       

Tiszafüred  11.6  •  1.5 kn       

Mályi-tó  13.5  •  0.9 kn       

2024. március 05., kedd

Mikulás Kupa 2022.

Mikulás Kupa 2022.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2022. december első szombatján rendezték az érdi záportározó tavon a tókerülő Mikulás Kupát, a 80cm-nél rövidebb RC modellvitorlás hajók részére.

Minden évben az időpont változatlan, a versenyzők ezt tudják és készülnek rá - december első szombatján - Mikulás Kupa, a 80cm-nél rövidebb RC modellvitorlás hajók részére.

Ez évben két tényező változott mindenki örömére. Hosszú egyeztetés után, sikerült ezt a rendezvényt elhozni Forrai Csaba jóvoltából, az érdi szabadidőközpont nagy tavára. A másik, hogy a három szlovák versenyző részvételével nemzetközivé kerekedett a mai nap.

A érkező versenyzők szemükkel "kóstolgatták " az új területet, majd 10:00-kor eldördült a "start pisztoly" és megkezdődött az első hivatalos érdi tókerülő Mikulás Kupa. A 13 versenyző remekül érezte magát. A mezőny két és fél kört teljesített, "A" félnél egy kicsit gyengébb szélben. A futam közben még a nap is rámosolygott a vízen lévő hajókra, és kapitányaikra, akik a befutóra már "panaszkodtak", hogy melegük van.

A 2022-ben első alkalommal Érden rendezett Mikulás Kupa dobogósai:

I. Molnár Imre                   Százhalombatta DEMK 

II. Forró Krisztián               Százhalombatta DEMK

III. Csontos Pál                  Mosonmagyaróvár

Megj. Szerintem az új körülmények között és, talán azért, mert mindenkinek a lába elé is kellett figyelni, nagyon csendes Mikulás Kupa sikeredett.

Köszönet Forrai Csabának a rendezésért és a versenylehetőségért.

MM Baranya Kupa 2022. Előző

MM Baranya Kupa 2022.

BUÉK Regatta 2022. Következő

BUÉK Regatta 2022.