Siófok  9.4  •  5.8 kn       

Keszthely  6.9  •  12 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7.8 kn       

Balatonboglár  8.9  •  6.2 kn       

Orfű  10  •  7 kn       

Velencei-tó  9.8  •  4.7 kn       

Tiszafüred  9.6  •  10.5 kn       

Mályi-tó  •  8.9 kn       

2024. április 23., kedd

MM Baranya Kupa 2022.

MM Baranya Kupa 2022.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Baranya Kupa modellvitorlás verseny Micro Magica MM hajóosztályban. Mert ilyen is volt az elmúlt hétvégén, a pénteki napon, az orfűi, Pécsi tavon.


Egy óra csúszással álltak a rajtvonalhoz a versenyzők hajói, a remek, „B” közepes széllel szemben. Két futam így zajlott le, majd a harmadik futamra gyengült a szél, „A” közép – ¾-re. A versenyzők a futam után azonnal „A” vitorlára cseréltek. Gyenge szeles futamok következtek, majd a hatodik futamra tovább gyengült, majd a szünet után ismét visszaerősödött a szél, „A” tető és „A” ¾ között mozgott. Az utolsó 11-ik futam alatt fokozatosan csökkent a szél ereje, és a verseny végére majdnem beállt a szélcsend.
Az egész napos hűvös szeles idő után jól esett Betti átmelegítő Jókai bablevese, ill. András linzer sütije, Cilike Tiramisus palacsintája. Az esti baráti beszélgetésre Csaba grill pogácsái tették fel a koronát, Cilike zöldség salátájával.
A tizenhárom résztvevő, tizenegy futamot teljesített ezen a napon. Elmondhatjuk, hogy két szlovák versenyző részvételével, jól sikerült a nemzetközi Baranya Kupa 2022-es összecsapása.

A 2022-es Baranya Kupa dobogósai:


I. Dr. Csóka László – PÉMK – Pécs
II. Forrai Csaba – DEMK – Százhalombatta
III. Székely Antal- PÉMK – Pécs


Köszönjük Csóka Lászlónak a bíráskodást és stábjának a rendezést, az OVE-nak a helyszín biztosítását.
Ui.: Nagyon halk verseny volt! Annak ellenére, hogy kis hajók nagy szélben versenyeztek komoly műszaki problémák nem voltak. A versenyzők felkészültek voltak és remekül helytálltak.

A versenyzők:

Hungarian IOM Open 2022. Előző

Hungarian IOM Open 2022.

Mikulás Kupa 2022. Következő

Mikulás Kupa 2022.