Siófok  9.4  •  9.6 kn       

Keszthely  8.9  •  6 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7 kn       

Balatonboglár  8.9  •  8.6 kn       

Orfű  •  11 kn       

Velencei-tó  10.6  •  10.9 kn       

Tiszafüred  4.9  •  8.1 kn       

Mályi-tó  8.4  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

RG65 OB

RG65 OB

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hétvégén, a Velencei tavon zajlott a modellvitorlás országos bajnokság RG65 hajóosztályban.

A hétvégén, a Velencei tavon zajlott a modellvitorlás országos bajnokság RG65 hajóosztályban.
Ebben az évben hozzászoktunk, hogy a két napos versenyek első napján, szélcsend miatt csúszik a kezdés. Itt sem volt másképp, 10:00 helyett, az első rajtra 11:00-kor került sor. Két és egynegyed futamot teljesített a mezőny, az elsőt visszalőtte a főbíró, mert egyből „felmentünk” a krajc bójára. Ekkor újból leállt a szél és a főbíró ebédszünetet rendelt el.
Ebéd után, gyengén kezdtek lengedezni a fák, ezzel bizakodásra adtak okot a versenyzőknek, majd, A¼-re erősödött a szél. Ezen a napon sajnos csak 6 futamot teljesítettek a kapitányok, mivel az A¼-es szél fokozatosan csökkent és négy óra magasságában annyira leállt, hogy az utolsó futam nagyon gyenge szélben indult, az első krajc bóját még el sem érték a hajók, és beállt a totál szélcsend és ügyeskedve sikerült csak kievickélniük a hajóknak. Ilyenkor, a futamok alatti büntetéssel járó tevékenységet használhatták a résztvevők, „eveztek” a kormánylapáttal, ami éles helyzetben tilos. Sajnos, ilyenkor szokott néhány szervo „elfüstölni”.
Vasárnap már útközben látszott, hogy lesz szél a tavon, amit a jósok is megjövendöltek, és így is volt.
A¾-el érkezett, ami később felerősödött, A tetőre, és így mentünk 5 futamot. Örömünkre, a hatodik futamra még jobb lett, B½-re növekedett, ami szükségessé tette a B vitorlák „felhúzását”.
Szép volt az erős szélben ”száguldó” hajók látványa. Három futamot így mentünk, aztán gyengült a szél, visszaállt A¾ és A tető közé. Volt pár bátor kapitány, aki visszahúzta az A vitorlát, a többség megmarad a B vitorlánál. Mindkét félnek igaza volt.
A vasárnapi erős szélben voltak műszaki problémák, de hát az így szokott lenni. Az erős szél egy kicsit „viselős”.
Összességében a 17 versenyző 19 futamot teljesített a RG65 hajóosztály nemzetközi nyílt Országos bajnokságán, mivel négy szlovák résztvevője is volt a rendezvénynek. Sajnos voltak igazoltan hiányzók, ill. olyanok is, akik csak az egyik versenynapra tudták szabaddá tenni magukat.

A 2022-es RG65 hajóosztály Országos Bajnokság dobogósai:


I. Forró Krisztián – DEMK – Százhalombatta
II. Molnár Imre – DEMK – Százhalombatta
III. Kunvári Sándor – DEMK – Százhalombatta

A részletes eredmények.


Köszönjük Forrai Csabának a rendezést, bíráskodást és a versenyzési lehetőséget.
Ui.: a nagyérdemű meglepően halk, felkészült versenyzőket láthatott.

A versenyen résztvavők:


 

Ismét a Pécsi tó adott otthont az F5-10 OB-nak. Előző

Ismét a Pécsi tó adott otthont az F5-10 OB-nak.

Hungarian IOM Open 2022. Következő

Hungarian IOM Open 2022.