Siófok  9.4  •  6.3 kn       

Keszthely  7.9  •  11 kn       

Balatonfüred  9.1  •  6.1 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.1 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  10  •  4.7 kn       

Tiszafüred  10.2  •  9.9 kn       

Mályi-tó  9.5  •  8.7 kn       

2024. április 23., kedd

MM OB 2022. Százhalombattán

MM OB 2022. Százhalombattán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A százhalombattai csónakázó tavon került megrendezésre a 2022-es modellvitorlás MM hajóosztály Országos Bajnoksága.

A résztvevők a verseny kezdése előtt általában már ott vannak háromnegyed órával, hogy megismerjék a pályát ill. „felöltöztessék” hajóikat. Volt, aki kérkedve nézte a vízfelületet, mert az teljesen tükör sima volt, volt, aki hitt az időjósoknak és bízott benne, hogy a kezdésre megérkezik a szél. Az utóbbiaknak lett igazuk.
A pályát Forrai Csaba nagyon gyorsan felrakta. Egy kicsit csodálkozott a mezőny, hogy ilyen kis hajóknak ilyen hosszú a pálya, de Csabának lett igaza és végül is a versenyzők a végén teljesen elégedettek voltak a hosszú pályával. A kezdésre megvolt minden, ami egy vitorlás versenyhez kell; pálya, napfény, szél és a rajtoláshoz szükséges visszaszámolós zene. Az első futam A½ szélerővel kezdődött és ez maradt 13:00-ig, amikor a hatodik futam után Csaba szünetet rendelt el. Az ebéd szünet során leállt a szél. Ebéd után vártuk és vártuk a szelet, ami meg is érkezett 14:30-kor, amikor is folytatódott a kapitányok „összecsapása”. A verseny délután négy futammal folytatódott és ezzel el is értük versenykiírásban szereplő befejező időpontot a 16:00 órát.
Igazából úgy gondolom, hogy aki eljött az nagyon jól érezte magát, és aki ismeri a százhalombattai csónakázó tavat az talán meg is lepődött egy, kicsit mert a tóra jellemző forgolódó szél nem volt annyira veszélyes, mint régebben, viszont szélcsendfoltok tarkították a vízfelületet, amikre igencsak figyelniük kellet a részvevőknek.
A versenyt még színesebbé tette a már nem versenyző, de aktívan figyelemmel késérő Forrai Pista bácsi látogatása, akit mindenki örömmel fogadott és baráti beszélgetések alakultak ki.
Innen is kívánunk Pista bácsinak nagyon jó egészséget!

Tíz futam után a 2022-es év MM hajóosztály dobogósai:


I. Dr. Csóka László – PÉMK – Pécs
II. Forrai Csaba – DEMK – Százhalombatta
III. Országh Tibor – OVE – Orfű

Megj. halk versenyzést láthatott a nagyérdemű, ugyan voltak hangoskodások, de nem számottevőek.

Úgy érzem, hogy a mai versenynapról senki nem ment el rossz szájízzel, mert még azok is akik „feljöttek” Pécsről, azt mondták, hogy megérte eljönni.
Ebben a hajóosztályban a mai napon lehet azt mondani, népes mezőny versenyzett, annak ellenére, hogy voltak hiányzók. Igazoltan.

Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a versenyzési lehetőséget.
Legközelebb találkozunk: Ölbőn, 2022.09.17-18-án Az F5-E hajóosztály Országos Bajnokságán.

Fotók: Pocsai Betti

Modellvitorlás verseny a Compass Vitorlásnapokon Előző

Modellvitorlás verseny a Compass Vitorlásnapokon

Elhunyt Tóth Istvánné , Erzsike néni. Következő

Elhunyt Tóth Istvánné , Erzsike néni.