Siófok  12.7  •  5.2 kn       

Keszthely  11.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.4  •  8.7 kn       

Balatonboglár  12.9  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  7.4 kn       

Tiszafüred  9.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  10.7  •  6.3 kn       

2024. április 19., péntek

VII. Modellvitorlázó Kékszalag Regatta

VII. Modellvitorlázó Kékszalag Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az 54. Kékszalag parti programjaként rendeztük a VII. Modellvitorlás Kékszalag Regattát.

Hogy megy az idő! Az 54-ik Kékszalag Balaton tókerülő vitorlás verseny első napján került sor a hetedik modellvitorlás Kékszalag versenyére is.
Útban a helyszínre -150 km-es távolságból - hol fújt a szél, hol nem, ezért találgatásba kezdtünk, hogy mi lesz a helyszínen. Nem kellet volna izgulnunk, mert a helyszínre érve láttuk, hogy igazi vitorlázó idő vár ránk ezen a napon. Jó szél, ragyogó napsütés és sok-sok látogató. A nagyok 9 órás rajtja után, egy kicsit megkésve tizenegy órakor került sor az első futamra. Ezt követte még tizenegy futam. A szélerő egész nap „A ¾” és „A" tető között mozgott, amit a résztvevők nagyon élveztek. Sajnos voltak technikai problémák is, amiket még fokozott a már megszokott hínár veszély, amibe több hajó is elakadt, ezzel több helyet vesztve. Egyenletes, kifújt, egy irányú szél volt, ezzel megkönnyítve a rendezők dolgát, ugyanis csak az első futam előtt kellet pályát rakni és egész nap maradt, ahogy letették. A szélerőt jellemzi, hogy a nagy hajó Kékszalag győztese 4 óra környékén időcsúccsal futott be a balatonfüredi kikötőbe.
Szerintem, aki eljött a csütörtöki napon a Tagore sétányra felejthetetlen élményben volt része a modellvitorlások által biztosított izgalmakban, mert voltak. Nemcsak a látogatók, de a kapitányok is élvezték az időjárási körülményeket, szinte látszott rajtuk, a verseny végén, mert ugye ez is időkorlátos, hogy a tizenhét részvevő még ment volna pár futamot.


A hatodik modellvitorlás Kékszalag dobogósai:
I.Dr. Csóka László    PÉMK    Pécs
II. Forrai Csaba        DEMK    Százhalombatta
III. Garay György    DEMK    Százhalombatta
 
Köszönjük a rendező stábnak a rendezést és a versenylehetőséget.
UI. egy kicsit bizonyos verseny pozíciókban hangos volt az irányító terület.

RG65 Szlovák Kupa 2022. Előző

RG65 Szlovák Kupa 2022.

RG65 Tata Kupa 2022. Következő

RG65 Tata Kupa 2022.