Siófok  3.3  •  16.9 kn       

Keszthely  3.9  •  18 kn       

Balatonfüred  •  12.2 kn       

Balatonboglár  3.3  •  17.1 kn       

Orfű  •  18 kn       

Velencei-tó  2.7  •  19 kn       

Tiszafüred  3.6  •  5.8 kn       

Mályi-tó  2.8  •  8.4 kn       

2023. március 28., kedd

IOM 2022. Észak Adria Kupa

IOM 2022. Észak Adria Kupa

Az elmúlt hétvégén, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub rendezésében zajlott a nemzetközi Észak Adria Kupa II. fordulója Nagykanizsán.

 A szlovák, horvát és a magyar versenyzőket remek helyszín fogadta, de sajnos az időjárással és a szélerővel voltak problémák. Szombaton a szél „A” közepes és szélcsendes időszakokat biztosított egy kicsit hűvös nedves idővel, ami a fotókon is jól láthatók, próbára téve a versenyzőket. Ezen a napon idő előtt be kellett fejezni a versenyzést, mivel beállt a teljes szélcsend, a kiírt időpont előtt egy órával. Az átfázott versenyzőket a rendezők, Forrai Csaba és kedves felesége, gulyáslevessel vendégelték meg, ami bizony tényleg jól esett mindenkinek ráadásul, különböző süteményekkel kényeztették a megfáradt kapitányokat, Moncsi és Cilike édességbombáival.
A vasárnap teljesen ellentéte volt az előző napnak, ami szintén látszik a fotókon. Fodrozódó vízfelület, erős szél. Az erős szél miatt „B” vitorlát készítettek elő a versenyzők, majd a verseny időpontjára újabb erősödés és máris átgondolták a résztvevők a vitorlaválasztást, „C” -re tették le a voksot, ami a bátraknál 6-7 futamon keresztül tartott. Félelmetes volt, ahogy abban a nagyszélben, szinte repültek a hajók. Közben gyengült a szél, „B” közép és teteje, de ennek ellenére, néha visszagyengült „A” tetőre, ezért páran B vitorla helyett „A” vitorlával próbálkoztak, ami esetenként meghozta az eredményt. A nap végét már „A” vitorlával fejezték be a résztvevők. Az eredményhirdetésre teljesen leállt a szél.
A 18 fős mezőny a két nap alatt 20 futamot teljesített. (Szombat 7, vasárnap 13 ebből is látszik, hogy nagy szélben igazán mennek a hajók.)
A 2022-es nagykanizsai Észak Adria kupa dobogósai:


I. Dr. Csóka László – PÉMK – Pécs
II. Forró Krisztián – DEMK – Százhalombatta
III. Székely Antal – PÉMK – Pécs
IV. Robert Grubisa – Horvátország
V. Garay György – DEMK – Százhalombatta
VI. Illés Zoltán – DEMK – Százhalombatta
Külön díjazásban részesült ifjúsági versenyző:


Luca Markovic
Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a versenylehetőséget. Igazán kimagasló teljesítményt nyújtott a pálya kirakásában, változtatásában, főleg a vasárnapi napon, az erősen hullámzó és szeles időben. Külön köszönet érte.

NORTH ADRIATIC CHAMPIONSHIP Opatija Előző

NORTH ADRIATIC CHAMPIONSHIP Opatija

Modellvitorlás tókerülő hétvége. Következő

Modellvitorlás tókerülő hétvége.