Siófok  5.5  •  12.2 kn       

Keszthely  4.9  •  8 kn       

Balatonfüred  5.2  •  8.7 kn       

Balatonboglár  5.2  •  13 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  4.1  •  11.7 kn       

Tiszafüred  •  5.1 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.5 kn       

2024. április 19., péntek

NORTH ADRIATIC CHAMPIONSHIP Opatija

NORTH ADRIATIC CHAMPIONSHIP Opatija

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A magyar modellvitorlás IOM hajóosztály egy része – 9fő – a horvátországi Opatijában töltötte a hétvégét, az Észak Adria Kupa első helyszínén.

 A nemzetközi mezőny – olasz, horvát, magyar – a résztvevő létszám miatt két csoportban szombat délben kezdte volna meg a csatát, de a szélre egy kicsit várni kellet, ami meg is érkezett, de nem volt tőle mindenki elragadtatva. Sajnos a szelet inkább szellőnek lehetett nevezni, de így is elindították a rajtot. Kettő, azaz a csoportbeosztás miatt 2x2 futam zajlott így. Utána várakozás szélkeresés. Négy óra után megérkezett a várva várt szél, megfelelő erősséggel, ami további 4 futamot tett lehetővé, ill. még az ötödik „A” csoportra futotta, aztán a „B” csoport futama közben leállt a szél és „félpályánál„ lelőtték a versenynapot.


Másnapra, vasárnapra, 9 órára hirdették meg az első rajtot, az előző napi elmaradt „B” csoport futamával kezdve.
Éppen hogy lement a futam, és a szél le is állt. A hatodik sorozatra fél kettő környékén került sor, amikor is megérkezett a várva várt megfelelő erősségű szél is. „A” közép, ill. „A ¾”. Mindenki azt hitte, hogy ez így is marad, de pikk-pakk lement a sorozat A-B csoport, és úgy ahogy jött el is állt, újabb szélcsend. Ez sajnos így is maradt a verseny végéig, hiába volt kiakasztva a hetedik futam beosztása.

A 24 résztvevőnek 6 futam után hirdettek eredményt.

I. Zvonko Jelačić
II. Robert Matulja
III. Boris Bakotic
IV. Forró Krisztián
V. Székely Antal

VIII. Forrai Csaba
XI. Illés Zoltán
XIII. Országh Tibor
XV.Kiss Miklós
XVI.Schulek János
XVII.Nagy Ferenc
XIX.Kunvári Sándor

Az eredményt látva, azért itt meg kell jegyezni, hogy a horvát versenyzők a világ élvonalába tartoznak, de úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén méltó ellenfelei voltunk minden résztvevőnek, ha pár versenyzőtársamnak nem is úgy sikerült a végelszámolás, ahogy szerette volna, ebbe beleértve magamat is.
Következő Észak Adria Kupa helyszín: Nagykanizsa 2022.04.23-24-én.
Megj.: az osztálykapitány meg volt elégedve az eredménnyel, szerintem.azonban van még javítanivaló.
Nagyon halk versenyt láthatot a nagyérdemű és ez nem csak az időjárásnak köszönhető, hanem annak is, hogy mindenki ismeri a szabályokat. Majdnem mindenki.

          

2021-22-es VBR évad befejező versenye Előző

2021-22-es VBR évad befejező versenye

IOM 2022. Észak Adria Kupa Következő

IOM 2022. Észak Adria Kupa