Siófok  5.5  •  7 kn       

Keszthely  4.9  •  0 kn       

Balatonfüred  5.8  •  4.4 kn       

Balatonboglár  •  6.7 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  4.7  •  5.9 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  5.9  •  5.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

I. IOM/E Badacsony Kupa

I. IOM/E Badacsony Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Balatonon találkoztak a modellvitorlázók 2022.02.19-20.

Hétvégén Badacsonyban a Balatonon találkoztak a modellvitorlázók E/IOM hajóosztályban. Tavaly még csak csapatépítő, baráti vitorlázás volt ugyanebben az időpontban, az idei évben, Badacsony Kupa néven került már be a versenynaptárba.

Szombaton egy kicsit megijesztette a versenyzőket az időjárás, mivel délelőtt három futamot sikerült futni gyenge szélben, délután, többször próbálkozott a versenybíró futamokat indítani, de a gyenge szeles rajt után a pálya középső szakaszán teljesen leállt a szél, így több futam nem volt ezen a napon. Mindenki abban bízott, hogy vasárnap változás jön, és jót lehet majd hajózni. A reménykedő és áthűlt kapitányokat este Illés Zoli meleg sertéspörköltje melegítette át és édesítette meg a szánk ízét kakaós kockájuk, amire Moncsi répatortája még egy lapáttal rátett mindenki örömére.

Másnap, láss csodát napsütés és kitűnő szélirány és szélerő fogadta a részvevőket a versenypályán (A 3/4-es). Tényleg remek, igazi vitorlázó idő volt vasárnap egész nap. Bár lehetett volna egy kicsit melegebb az idő, mégis rengeteg látogató volt, akik nagyon jól érezték magukat, elvegyülve a rajt stégen a kapitányokkal.

A remek időnek köszönhetően tizenöt futamot teljesítettek a résztvevők vasárnap.

A tizenhárom részvevő összesen tizennyolc futamot hagyott maga mögött a hétvégén.

 

Az első Badacsony Kupa dobogósai:

I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta

II. Dr. Csóka László - PÉMK - Pécs

III. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta

Köszönjük Forrai Csabának és stábjának a rendezést és a versenyzési lehetőséget.

Illés Zoli barátunknak a Szállás lehetőséget.

Megjegyzés: szombaton nagyon halk volt a mezőny, míg vasárnap délelőtt igazi parázshangulat alakult ki, köszönhetően a szélviszonyoknak. A délután csendben telt el, helyére kerültek a dolgok.

Erika emlékét megőrizzük. Előző

Erika emlékét megőrizzük.

2021-22-es VBR évad befejező versenye Következő

2021-22-es VBR évad befejező versenye