Siófok  4.4  •  6.5 kn       

Keszthely  1.9  •  6 kn       

Balatonfüred  4.1  •  9.6 kn       

Balatonboglár  4.4  •  9.5 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  4.5  •  3.7 kn       

Tiszafüred  1.1  •  7.9 kn       

Mályi-tó  1.3  •  5.9 kn       

2022. november 30., szerda

Mikulás Kupa túraverseny

Mikulás Kupa túraverseny

A versenyt RG 65 hajóosztályban rendezték

 Most is csak azt tudom mondani, hogy bánhatja az, aki nem jött el a százhalombattai csónakázó tavon rendezett Mikulás "jeges" kupa modellvitorlás túra versenyre a mai napon. A versenyt RG 65 hajóosztályban rendezték másfél órás csúszással. Utólag azt mondom, a résztvevőknek, és a nézőknek is, megérte a várakozás. Tényleg remek látványban részesült az, aki ott járt, a versenyzők is nagyon élvezték. Sajnos az időjárás kibabrált a rendezővel - Forrai Csabával - aki már fél 11-kor törte a jeget, hogy a távolról érkezők is remek versenyzésben részesüljenek. Délben felváltotta Forró Krisztián. A 17 résztvevő várta a csodát, már voltak, akik feladták volna, de Csaba állhatatossága meghozta az eredményt. Közben a nap is besegített, és "hajózható" lett az öböl, ill. az öböl jobb oldala, mert a baloldal még mindig jeges volt. Csaba kiadta a parancsot 13,30 –kor, vízre! Annyira jól sikerült ez a parancs, hogy az egy körre tervezett túraverseny, a körülményeket figyelembe véve, a versenyzők futam közbeni kívánságára, két körre bővült a nagyon gyenge, forgolódó szeles pályán.
Ez volt az első és reméljük nem az utolsó nemzetközi Mikulás Kupa túraverseny, amelyen 2 szlovák versenyző is részt vett.


A túra verseny dobogósai:

I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta
II. Országh Tibor - OVE - Orfű
III. Kunvári Sándor - DEMK - Százhalombatta

Úgy gondolom, hogy a 17 versenyző nagyon jó hangulatú túraversenyen vett részt és ez látszott is rajtuk a csúszás és a hideg ellenére is – szerintem.
Köszönjük Csabának a kitartást, az állhatatosságát, a rendezést és a verseny lehetőséget.

Ünnepi hétvége MM és IOM OPEN Előző

Ünnepi hétvége MM és IOM OPEN

Erika emlékét megőrizzük. Következő

Erika emlékét megőrizzük.