Siófok  6.1  •  12.4 kn       

Keszthely  5.9  •  15 kn       

Balatonfüred  5.8  •  14.8 kn       

Balatonboglár  5.7  •  13.7 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  8.2  •  7.8 kn       

Tiszafüred  8.2  •  8.2 kn       

Mályi-tó  9.4  •  4.4 kn       

2024. április 24., szerda

RG65 Balaton Kupa 2021.

RG65 Balaton Kupa 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ha október és Balatonföldvár, akkor mi is lehetne más, mint modellvitorlás Balaton Kupa

Ha október és Balatonföldvár, akkor mi is lehetne más, mint modellvitorlás Balaton Kupa, RG65 hajóosztályban a mai napon.
Megérkezésünkkor egy kicsit az időjárás ránk ijesztett, mert szemerkélt az eső. Állítólag nem erről volt szó, de ez hamar megszűnt. Sajnos a mai napon nagyon déjá vu érzésem volt. A haditerv az volt, hogy itt mindig jó szél van és 15 futam nélkül nem megyünk haza. Ennek ellenére, nehezen, de hat futamot teljesítettünk egész nap. Az első futamot nagyon gyenge szélben indították és csak éppen hogy becsurogtak a hajók a célba.
Ez után totál szélcsend, ami 12 óra után szél élénkülés követett. A délutáni öt futamból egy nagyon kitűnő "A" közepes szélben tudott teljesíteni a mezőny, míg a többi gyenge szelesre sikeredet.
De, hát mondaná Forrai Pista bácsi, aki a mai napon velünk volt mindenkinek egyformán fúj a szél és ennek kell megfelelni.
Az előbb említett gyenge szél du. háromkor teljesen leállt és a főbíró - Forrai Csaba - le is fújta a rendezvényt. Mint később kiderült, jó döntés volt.
Ezen a versenyen először vett részt Illés Zoltán fia, akit reméljük, hogy még látunk a versenyeken, ill. Gergely Andris is először ismerkedett új hajójával.


A 2021-es Balaton Kupa dobogósai:


I. Molnár Imre - DEMK - Százhalombatta
II. Forrai Csaba - DEMK- Százhalombatta
III. Országh Tibor - OVE - Orfű
Megj. több hiányzóval nagyon csendes versenyt láthatott a nagyérdemű.
Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a lehetőséget a versenyzésre!

RG65 OB 2021. Előző

RG65 OB 2021.

Ünnepi hétvége MM és IOM OPEN Következő

Ünnepi hétvége MM és IOM OPEN