Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 24., szerda

Karl Schmidt Emlékverseny

Karl Schmidt Emlékverseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Remek és szép helyszín, barátságos versenyzőtársak

Az ausztriai Weidenben, a Fertő tavon rendezték, a már hagyományossá vált Karl Schmidt emlékére modellvitorlás regattát F5E/IOM hajóosztályban. Négy ország, osztrák, német, szlovák, magyar versenyzői készültek szombat délelőtt az első rajtra. A magyar csapatot Garay György, Horváth Zsolt (Ők már nem először) Forrai Csaba, Kunvári Sándor (most először) képviselte. Sajnos az első rajtra egész délelőtt várni kellet, de sehogy sem akart vitorlázásra alkalmas szél kialakulni. Ebéd után folytatódott a várakozás, sajnos mindhiába. Kettő óra körül volt egy kis remény, így a rendezőség úgy döntött, hogy indít egy tét nélküli futamot. Mivel tét nélküli volt, így néhányan nem startoltak. A tét nélküli futamban éppen hogy becsorogtak a hajók a célba. Délután négy órakor a rendezőség szél hiány miatt, lefújta a szombati rendezvényt.
Vasárnap kilenc órára hirdették meg az első startot. A látvány olyan volt, mint két héttel ezelőtt Ölbőn. Csodás! Semmi szél, tükör vízfelület. Tizenegy óra körül az ellenkező oldalról, a Fertő tó magyar oldaláról fodrozódás volt látható, ami egy kis idő múlva megérkezett hozzánk is, igaz ez a versenyzői állásokkal teljesen szemben volt. Új pályarakás. A krajc bója elég messze volt, de "mindenkinek" ugyanezt a bóját kellet venni. A szél, azt mondanám, hogy "A" felesnél egy kicsit kisebb volt, ami kitartott hat remek, pörgős futamon keresztül. Ezután, gyengült a szél és a sajnos a hullámzás, ami a másik oldalról indult el megnehezítve a vitorlázást, főleg úgy, hogy a hátszél kapu közel került a parti betonhoz, ami visszaközverte a hullámzást, ezzel meglepetést okozva a kapitányoknak.
A 18 fős mezőny 9+1 futamot teljesített, mivel a végén derült ki, hogy az előző tét nélküli futamot is figyelembe veszi a rendezőség.
A hétvégi regattát Garay György Százhalombattai - DEMK versenyző nyerte.
További magyar eredmények:
IV. Forrai Csaba - DEMK - SZ. Batta
V. Horváth Zsolt - ÖMK - Ölbő
X. Kunvári S. DEMK - SZ.Batta
Köszönjük Eriknek a szervezést, és stábjának a rendezést, ill. a lehetőséget a versenyzésre.
Megjegyzés;
Remek és szép helyszín, barátságos versenyzőtársak, így elsőre, első alkalommal. A fent leírtak miatt nagyon halk volt a verseny, viszont a jó idő miatt rengetegen jöttek ki a vitorlás bázisra és sok volt az érdeklődő. Szóval egy remek hétvége van mögöttünk! Jövőre ugyanott.

F5-E OB 2021. Előző

F5-E OB 2021.

RG65 OB 2021. Következő

RG65 OB 2021.