Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 24., szerda

F5-E OB 2021.

F5-E OB 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

F5-E hajóosztályban, Ölbőn rendezték a modellvitorlás Országos bajnokságot.

    Remek hétvége áll mögöttünk. Ekkor rendezték Ölbőn a modellvitorlás Országos bajnokságot F5-E hajóosztályban.
    Szokásunkhoz híven mindig szervezünk nulladik napot, ami most is így történ, egy kicsit sűrűbb programmal, mint az előző években.
Péntek délelőtt meglátogattuk régen látott sporttársunkat és barátunkat, Strenner Janit, utána Balatonfüreden falatoztunk velős pirítóst a "Hatlépcsősben". A nulladik nap estéjén Forrai Csaba jóvoltából csurgatós kenyeret ettünk gazadagon. Moncsi krémes sütije koronázta meg az estét ! Hát így készültünk az előttünk álló "nehéz" két napra.
    Szombaton 10 órakor kezdődött meg az Országos Bajnokság.
Délelőtt, öt futamot teljesített a társaság, gyenge forgolódó szélben.
Ebéd után, sajnos utolért az előző versenyeken tapasztalt szélcsendes időszak és két futammal zárult a délután.
Az "elfáradt" hajósokat a házigazdák baráti beszélgetéssel egybekötött tekézésre hívták, aminek nagy sikere volt, finom meleg szendvicsek és Lenke mézes zserbója adott még erőt a gurításokhoz. Nagy élmény volt. Másnap azért lehetett hallani, hogy a "csuklóm egy kicsit érzékeny”. Hát ez van.
    Vasárnap reggel "félelmetes" és gyönyörű látványt nyújtott a pálya. Totál szélcsend, tükör víz. Egy kicsit féltünk tőle, hogy így marad, de a kezdésre 9:30-ra éppen megérkezett az előzőnapinál erősebb szél, mondhatnám A közép, de voltak erősebb befújások is. Jellemzően egy irányból fújt. Ezek a feltételek tették lehetővé, hogy délelőtt hét futamot teljesítettünk. Igazi vitorlás idő látszatát keltette, de csak délelőtt. Ebédszünet után sajnos várni kellet a szélre, ami később meg is érkezett, de ez már nem olyan volt, mint a délelőtti. A gyenge szél, ill. a 13:20 körül beállt szélcsend miatt még négy futamot indítottak, amiből kettőt lefújt a főbíró a szélcsend miatt. Így az Országos bajnokság 16 futammal zárult.

Sajnos sokan hiányoztak a versenyről.

Köszönjük Eredics Pistának és stábjának a rendezést és a lehetőséget a versenyzésre.

Megj. egy halk versenyen vagyunk túl , de azt hiszem, a legközelebbi versenyre mindenkinek nagyobb hátizsákkal kell érkezni, mert a mostaniakból nem sok szelet lehetett kiengedni.

A 2021-es F5-E hajóosztály dobogósai:


I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta
II. Garay György - DEMK - Százhalombatta
III. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta

Pécsi tó Kupa 2021. Előző

Pécsi tó Kupa 2021.

Karl Schmidt Emlékverseny Következő

Karl Schmidt Emlékverseny