Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

Pécsi tó Kupa 2021.

Pécsi tó Kupa 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Változó irányú gyenge szél volt a jellemző.

A hétvégén az orfűi Pécsi tavon zajlott a modellvitorlás Pécsi tó Kupa regatta. Pénteken az F5-M hajóosztály, míg szombat vasárnap az F5-E/IOM hajóosztályban mérték össze tudásukat a kapitányok.
Tényleg kellet a tudás és a szerencse a hétvégén, mivel ebben az évben, nem először, itt is fel kellett készülni a nagyon gyenge szeles, szélcsendekkel tarkított futamokra.
    Már a pénteki versenyt is 10 óra helyett 12,30-kor lehetett elkezdeni a délelőtti szélcsend miatt. A délutáni futamokat változó irányú gyenge, szélsávokkal teli szél jellemezte, ami tényleg próbára tette a versenyzők türelmét. Ezen a napon tizenegy "kemény" futamot teljesítettek a versenyzők.
    Az elfáradt társaságot este Forrai Csaba látta vendégül, akikkel Csaba megismertette Pljeskavica-t, a szerbek egyik nemzeti ételét (disznó, marha és birkahús) hasonló, mint a csevapcsicsa, de ez a szerbeké.
    Szombaton délelőtt semmi sem változott az előző nap azonos időszakához képest. Ezen a napon is később indultak a futamok. Sajnos a szélerő itt sem kényeztette el e versenyzőket. A délután öt óráig hét futamra volt lehetőség. A verseny során kifejtett koncentrációba belefáradt résztvevőket a házigazda látta vendégül egy kis esti baráti beszélgetésre, ahol megkóstolhattuk, sőt ehettünk Évike által készített töltött káposztából, ill. Erzsike almás pitéjéből és Cilike túrós piskótájából.
    Vasárnap egy órával előrébb került a rajt időpont, abban bízva, hogy lesz szél és sok-sok futamot tudunk teljesíteni. Tíz óra körül megérkezett az előző napiakhoz hasonló szél. Sajnos többször forgolódott, ill. futam közben lecsendesedett és így éppen csak "becsurogtak" a hajók a célba. A 14 órai befejezési időpontig kilenc futam lett indítva, amiből kettőt lefújtak a szélcsend miatt. Ezen a napon a gyenge szél is elég sokat forgolódott, ami megdolgoztatta a rendezőséget.

A 2021-es Pécsi Tó Kupa dobogósai:

F5-M hajóosztály:
I.    Ifj.Csóka László    PÉMK        Pécs
II.    Forrai Csaba        DEMK        Százhalombatta
III.    Országh Tibor    PÉMK        Pécs

F5-E/IOM hajóosztály:
I.    Ifj. Csóka László    PÉMK        Pécs
II.    Forró Krisztián    DEMK         Százhalombatta
III.    Garay György    DEMK        Százhalombatta

A Pécsi Tó Kupa összetett bajnoka:


Ifj. Csóka László    PÉMK        Pécs

Köszönjük Csóka Lászlónak és stábjának a rendezést, ill. a lehetőséget a versenyzéshez!

Megj. Nagyon halk versenyt láthatott a nagyérdemű.

De! Hiába kértük a rendezőséget egy héttel ezelőtt, hogy biztosítson jó szelet. Azt mondta, hogy megrendelte, valahogy a futárok nem értek a széllel a helyszínre. Talán, holnapra kihozzák.

MM OB. 2021. Előző

MM OB. 2021.

F5-E OB 2021. Következő

F5-E OB 2021.