Siófok  23.9  •  3.3 kn       

Keszthely  19.9  •  0 kn       

Balatonfüred  23.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  23.9  •  1.8 kn       

Orfű  22  •  5 kn       

Velencei-tó  24.3  •  3.1 kn       

Tiszafüred  22.8  •  5.6 kn       

Mályi-tó  21  •  4.7 kn       

2022. augusztus 15., hétfő

MM OB. 2021.

MM OB. 2021.

A verseny alatt sokszor változott a szélirány

A mai napon, ebben az évben, a sokadik szélcsendes modellvitorlás hajó versenyt rendezték a Velencei tavon, Sukorón. A versenyzőgárda az MM hajóosztály Országos Bajnokságára érkezett és egy kicsit furán tekintett a vízfelületre. Csak nem szélcsend lesz ezen a versenyen is, kérdezték többen. A szélcsend miatt a verseny 10 órai kezdése megcsúszott fél egyre. A hajóosztály a modellvitorlás legkisebb hajóosztálya. Még jó, hogy a mai napon ez a hajóosztály szerepelt, mert a szélerő, (szélerő?) a gyenge szél három futamra tartott ki és utána beállt a totál szélcsend. Egy hosszabb szünet következett és megjött a várva várt szélcsendes szél. Négy futamot indított a rendező, de a "szél erőssége" miatt, csak kettő lett teljesítve. Fél négykor szél híján a rendezvényt lezárták.
Többen voltak igazoltan távol, de így is sikeres volt az Országos Bajnokság!
A verseny alatt sokszor változott a szélirány, ami megdolgoztatta főbíró- rendező versenyzőtársunkat - Forrai Csabát, aki mindig tudta, hogy hol a helyük a bójáknak. Sajnos nem csak a távollévők miatt, de fogynak a versenyzők. Emlékszem 7 évvel ezelőtt, mikor újból visszatértem a modellvitorlások közé, ebben a hajóosztályban kb. 30-an voltak. Most kb. ennek fele a társaság.

Öt "nehéz" futam után a 2021-es MM Országos Bajnokság hajóosztály dobogósai:

I. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta
II. Gergely András - DEMK - Százhalombatta
III. Országh Tibor - OVE - Orfű


Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a lehetőséget!

Megj.: Elég a szélcsendes versenyekből! Az előttünk álló versenyekre kérjük a rendezőségeket a megfelelő szélerő biztosítására!

F5-M OB, Móvár Regatta Előző

F5-M OB, Móvár Regatta

Pécsi tó Kupa 2021. Következő

Pécsi tó Kupa 2021.