Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

MM OB. 2021.

MM OB. 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A verseny alatt sokszor változott a szélirány

A mai napon, ebben az évben, a sokadik szélcsendes modellvitorlás hajó versenyt rendezték a Velencei tavon, Sukorón. A versenyzőgárda az MM hajóosztály Országos Bajnokságára érkezett és egy kicsit furán tekintett a vízfelületre. Csak nem szélcsend lesz ezen a versenyen is, kérdezték többen. A szélcsend miatt a verseny 10 órai kezdése megcsúszott fél egyre. A hajóosztály a modellvitorlás legkisebb hajóosztálya. Még jó, hogy a mai napon ez a hajóosztály szerepelt, mert a szélerő, (szélerő?) a gyenge szél három futamra tartott ki és utána beállt a totál szélcsend. Egy hosszabb szünet következett és megjött a várva várt szélcsendes szél. Négy futamot indított a rendező, de a "szél erőssége" miatt, csak kettő lett teljesítve. Fél négykor szél híján a rendezvényt lezárták.
Többen voltak igazoltan távol, de így is sikeres volt az Országos Bajnokság!
A verseny alatt sokszor változott a szélirány, ami megdolgoztatta főbíró- rendező versenyzőtársunkat - Forrai Csabát, aki mindig tudta, hogy hol a helyük a bójáknak. Sajnos nem csak a távollévők miatt, de fogynak a versenyzők. Emlékszem 7 évvel ezelőtt, mikor újból visszatértem a modellvitorlások közé, ebben a hajóosztályban kb. 30-an voltak. Most kb. ennek fele a társaság.

Öt "nehéz" futam után a 2021-es MM Országos Bajnokság hajóosztály dobogósai:

I. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta
II. Gergely András - DEMK - Százhalombatta
III. Országh Tibor - OVE - Orfű


Köszönjük Forrai Csabának a rendezést és a lehetőséget!

Megj.: Elég a szélcsendes versenyekből! Az előttünk álló versenyekre kérjük a rendezőségeket a megfelelő szélerő biztosítására!

F5-M OB, Móvár Regatta Előző

F5-M OB, Móvár Regatta

Pécsi tó Kupa 2021. Következő

Pécsi tó Kupa 2021.