Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Kékszalag Modellvitorlás Regatta F5-E/IOM 2021.

Kékszalag Modellvitorlás Regatta F5-E/IOM 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nagyok rajtja után egy órával később indult a modellvitorlás kék szalag regatta IOM/F5-E hajóosztályban.

Egy év kihagyás után újból Balatonfüred, Balaton és a Kék szalag modellvitorlás regatta! A nagyok rajtja után egy órával később indult a modellvitorlás kék szalag regatta IOM/F5-E hajóosztályban. A felkészülési időszakban Ifj. Csóka László ismertette meg a hajóosztályt a parton lévő látogató tömeggel, aki elmondta, hogy többek között, bárkit, bármikor szívesen látunk a modellvitorlások között, mint érdeklődött, mint versenyzőt. Sajnos egy kicsit csúszott a rajtidőpont, mivel alig volt szél. Sajnos a versenybíróság is nehezen döntött, hogy, hogy is legyen a pálya. Aztán megszületett a döntés és rajtoltak a hajók. A 2021-es modellvitorlás regatta első futamát Országh Tibor versenyzőtársunk nyerte. Az előbbiekben említett a szélirány és erősség változás miatt az első két futam után pályát kellet módosítani, még pedig 180 fokkal. Ez sem volt tökéletes, mert a gyenge forgolódó szél próbára tette a kapitányokat. Nem sokáig volt jó a pályairány. A verseny harmadik harmadában szintén pályát kellett módosítani szintén 180 fokkal. A rendezőség egy kicsit meg lett dolgoztatva ezen a napon. A harmadik pálya kapu bójáihoz a szélirány miatt hínarakat sodort a szél, ezzel meglepetéseket okozva a résztvevőknek. Voltak hínárok fogságába esett hajók, amik lelassultak, ezek között jó pozíciókban lévők is voltak. De ilyen ez a part.Több éve járunk ide igazából nem okozott meglepetést, de morgolódást igen. A nap folyamán két rádióadó vízbe esett, ennek ellenére senki nem hagyta abba a versenyzést, mert voltak olyanok, akiknél kettő volt és kölcsönözték a bajbajutottaknak. Ilyen a mi kis "családunk". A hínárok ellen is született megoldás, valószínű, hogy jól is működött, mert az a versenyző nyerte a regattát, akinél ezt kiépítette. A napot Országh Tibor Zárta az utolsó futam megnyerésével.
Sajnos történt egy kis "baleset " is a rendezvényen, Forrai Csaba vízbe esett véletlenül, és ezzel elvesztette futam pozícióját, ill. a dobogós második helyét is.
A regattán 15 fő 12 futamot teljesített, ami jónak mondható!

A 2021-es IOM/F5-E modellvitorlás regatta dobogósai:

I. Ifj. Csóka László - PÉMK - Pécs / hajó: Kantun- S /
II. Garay György - DEMK - Százhalombatta
III. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta

Részletes eredmények.

Gratulálunk a dobogósoknak és a résztvevőknek is.
Köszönjük a lehetőséget az MVSZ-nek.
Jövőre ugyan itt!

Ui.: Szép, élmény dús, halk versenyzést láthatott a nagyérdemű.

Tata Kupa 2021. Előző

Tata Kupa 2021.

A modellező stég javítása. Következő

A modellező stég javítása.