Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 24., szerda

A modellező stég javítása.

A modellező stég javítása.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Több ügyes fogás is hozzájárult az elért eredményhez.


Ma 2021. július 24-én hat modellező reggel kilenckor találkozott az OVE telepen, hogy megfelelően helyrehozza a szakszerűtlen stégszár elfordítása során keletkezett károkat és vízszintbe helyezze a stég elemeit.
A munkák szakszerű végzéséhez szükséges szakmai irányítást és a munkák oroszlán részének elvégzését Forrai Csaba százhalombattai modellező vállalta. A szerszámokat és speciális eszközöket Forrai Csabán kívül Nagy Ferenc és Országh Tibor OVE tagok biztosították. Kellényi István OVE tag szakértelmével és tevékeny munkájával segítette sikerre a feladat elvégzését. Ifj Csóka László volt a tefus és a lépcsőfestő, míg én elsősorban a háromszögletű új stégelem elkészítését vállaltam.
A munka kb. délután négyre elkészült, Jöhetnek a fafelület felszerelők.
A Csaba által hozott pneumatikus emelő volt a siker kulcsa elemek megemeléséhez, hozzájárult ehhez, hogy, valamennyi résztvevő egész nap szorgalmasan dolgozott. Több ügyes fogás is hozzájárult az elért eredményhez.
Köszönöm minden résztvevőnek az önzetlen munkát, amivel hozzájárultak a jó versenyzési lehetőségek eléréséhez, és köszönöm Nagy Ferencnek, hogy saját zsebből finanszírozott pizzaebéddel látta el a résztvevőket!


 

Tanulság: Megfelelő szakember nélkül komoly munkát végezni olyan mint ügyvéd nélkül pereskedni, vagyis reménytelen.

Kékszalag Modellvitorlás Regatta F5-E/IOM 2021. Előző

Kékszalag Modellvitorlás Regatta F5-E/IOM 2021.

Elment Hannos Attilla . Következő

Elment Hannos Attilla .