Siófok  9.4  •  6.3 kn       

Keszthely  7.9  •  11 kn       

Balatonfüred  9.1  •  6.1 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.1 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  10  •  4.7 kn       

Tiszafüred  10.2  •  9.9 kn       

Mályi-tó  9.5  •  8.7 kn       

2024. április 23., kedd

Évadnyitó modellvitorlás verseny 2021.

Évadnyitó modellvitorlás verseny 2021.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Erre vártunk már egy éve. Modellvitorlázóéknál 04.30-án elkezdődött az évad.

Újra versenyeztünk!  2021.04.30 – 05. 02.

Erre vártunk már egy éve. Modellvitorlázóéknál 04.30-án elkezdődött az évad. A 3 napos hétvégi rendezvényre a Velencei tavon került sor. Az első napon az F5-M hajóosztály kapitányai mérték össze elfeledett tudásukat és újították meg, mert egy év hosszú idő. De ez meg sem látszott a versenyzőkön. A népes mezőny, 11 fő, ebben a hajóosztályban ez " népes " mezőnynek számít, de így is volt 3 igazolt távollévőnk. 
Megemlékeztünk 2 sporttársunkról, akik sajnos a Covid miatt már nem lehetnek köztünk.
Ezek után elkezdődött a 2021-es évad. A bójákat Forrai Csaba olyan pontosan helyezte el mintha nem is történt volna egy év kihagyás. Az első futamok vitorla használata két esélyes volt, az A és B rigg határát súrolta a szélerősség, de mindenki A riggel kezdett, ami meg is maradt a verseny végéig. A szélerősség remek volt, ami a fotókon is jól látszik. Délben pályát kellett módosítani, mert sajnos változott a szélirány, ami még érdekesebbé tette az első napot. 

A hétvége második napján az F5 - E hajóosztály versenyzői álltak a versenyállásokban. Többször beállt a szélcsend, ami egy kicsit elkeserítette a résztvevőket! Ennek ellenére, a hangulat remek volt!

Az utolsó versenynapon F5-E hajóosztály második napjára került sor. Reggel megérkezve a kapitányok egy kicsit ijesztőnek találták a viharos erejű szelet, és amit a vízzel művelt. Teljesen felkorbácsolta a vízfelületet, amik egész magas tarajos hullámokat eredményeztek! A rosszban a jó az volt, hogy egy félóra múlva 90 fokot változott a szélirány és így a part felőli szélnél megszűntek a tarajos hullámok, csökkent a magasságuk, de a szélerő maradt. C riggel kezdtek a hajósok fél 11–kor, majd fél egy környékén úgy látták, hogy csökkent a szélerő, de csak annyira, hogy B rigget lehetett használni. Az utolsó 3 futamra az egyik versenyző megpróbálkozott az A riggel, de sajnos a befújásoknál problémái voltak. Az év első modellvitorlás hétvégéjén minden volt; szélcsend, ki szél, viharos erejű szél, de ez így volt jó. A szélerők előhozták a hajók műszaki problémáit, ill. a kapitányok érezhették felkészültségüket. Tapasztalták a versenyzők a hiányosságokat, ezeket később javítva eredményes és sikeres év elé nézünk.
A modellvitorlás évadnyitó végeredményei:


F5-M hajóosztály - 12 futam            
I Ifj. Csóka László - PÉMK - Pécs
II. Országh Tibor - OVE - Orfű
III. Csóka László - PÉMK - Pécs


F5-E hajóosztály - 19 futam
I. Ifj Csóka László - PÉMK
II. Kiss Miklós - PÉMK
III. Országh Tibor - OVE - Orfű  


Összességében eredményes, jó hétvége volt.
Megj.: nagyon halk verseny volt. Talán sokan olvasták a szabálykönyvet.

Kanozsai Zoli emlékére. Előző

Kanozsai Zoli emlékére.

Tóth István Emlékverseny 2021. Következő

Tóth István Emlékverseny 2021.