Siófok  9.4  •  6.3 kn       

Keszthely  7.9  •  11 kn       

Balatonfüred  9.1  •  6.1 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.1 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  10  •  4.7 kn       

Tiszafüred  10.2  •  9.9 kn       

Mályi-tó  9.5  •  8.7 kn       

2024. április 23., kedd

RG65 Országos Bajnokság 2020.

RG65 Országos Bajnokság 2020.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kis szeles esős verseny volt.

Hétvégén zajlott a velencei tavon a második legnépszerűbb modellvitorlás hajóosztály Országos Bajnoksága a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub rendezésében RG-65 hajóosztályban.

A hivatalos kezdés előtti időszakban remekül fújt a szél, aztán a kezdésre mintha valaki befogta volna a zsák száját, teljes szélcsend. Az elmúlt versenyek tapasztalatai alapján egy kicsit a frász tört ránk, hogy ez a nap is szélcsendes lesz, de lassacskán 11:00 körül elkezdett lengedezni a szél, azonban nem kényeztetett el minket. Azt hiszem, hogy jól kifacsartuk a zsákból a szelet, mert nehézkesen, de 3 A-B futamot sikerült teljesíteni mikor teljesen leállt a szél és reményt sem láttunk, hogy megérkezzen újból. Így a főrendező főbíró Forrai Csaba 15:00-kor véget vetett a szombati versenynapnak.

Sajnos vasárnap megérkezéskor sem jött be a jósok jóslata! Teljesen ellentétes idő fogadta a 21 fős mezőnyt. Esett az eső és teljes szélcsend. Féltizenegy körül kezdett el "feltámadni" a szél az eső megszűnt. Az előző naphoz képest erősebb volt, ami a rajtoknál okozott néha galibát, hajók összeakadása befújásoknál, többszöri rajtoltatás a korai rajtok miatt. Ez a nap sem telt el szélforgások nélkül, amik elég sok gondot okoztak Csabának mivel pályát kellet módosítani, de sikerült mindent megoldani. A verseny végére szintén teljesen leállt a szél. Ezen a napon kilenc Aés B futamot sikerült a "rettentő" körülményeknek köszönhetően teljesíteni.

Vendég "versenyzőnk" is volt a mai napon; Ifj. Csóka László többszörös a magyar bajnok, VB második helyezett. Ő nem ebben a hajóosztályban versenyez, de nagyon tetszett neki ez az osztály is.

Összességében remek hangulatú versenyt hagytunk magunk mögött.

Sajnos a Covid19 miatt voltak igazolt távollévők, ill. két olyan versenyző is volt, akik "kóstolgatták" ezt a hajóosztályt.

A 2020. évi RG 65 hajóosztály dobogósai: 

I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta.

II. Országh Tibor - OVE - Orfű

III. Kunvári Sándor - DEMK - Százhalombatta.

Ifjúsági díjazásban részesült: Molnár Máté

Köszönjük Forrai Csabának a rendezést, bíráskodást és a sok türelmet a pályamódosítások miatt, Moncsinak a versenyirodai közreműködést.

UI. : Lehet, hogy a szél miatt, de nagyon csendes, barátságos OB-t láthatott a nagyérdemű.

MM Országos Bajnokság 2020. Előző

MM Országos Bajnokság 2020.

2020.10.23-25. Modellvitorlás regatta hétvége Orfűn Következő

2020.10.23-25. Modellvitorlás regatta hétvége Orfűn