Siófok  •  3.8 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.7  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.1  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  10 kn       

Velencei-tó  7.5  •  9.7 kn       

Tiszafüred  9.3  •  15.8 kn       

Mályi-tó  8.3  •  9.9 kn       

2024. március 29., péntek

Rogoznicai beszámoló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2020. évi kezdet.

Rogoznicai beszámoló
 
Korán kezdték az évet a magyar modellvitorlázók. Az elmúlt hétvégén a horvátországi Rogoznicában IOM hajóosztályban vettek részt ami egyben az Európa Kupa 1. forduló is volt . 10 tagú magyar csapat képvíselte hazánkat a nemzetközi mezőnyben ahol török,olasz,horvát versenyzőkkel mérhették össze tudásukat.
Első nap délelőtt a szokásos félsziget kerülővel nyitott a rendezvény, de a gyenge szél miatt a 10km-es táv a harmadára csökkent . Itt Magyar siker született, Ifj.Csóka László személyében. Délután megkezdődtek a csoport beosztáshoz szükséges 6db "kevert" futamok amelyek a szél gyengesége miatt másnap is folytatódtak és utána elindultak a csoport futamok. Harmadik nap pálya kereséssel telt el az első fél óra mivel az előző napi helyszínről elfogyott a szél. A harmadik helyszín teljesen megfelelt minden igénynek - jó volt a szélirány ill. a szél erővel sem volt probléma olyannyira hogy az utolsó 5 futamra fel kellet tenni a "B" vitorlákat.
Mindhárom napon tavaszias napos idővolt. Igazi tavaszias vitorlás idő. A főbíró tevékenységét még 3 bíró segítette.
A bírói gárda is remekül teljesített.
Összességében a magyar csapat szép eredményeket ért el de saját bevallásuk szerint lehetett volna jobb is ha ez ....- ha az.....Ismerjük. Tudjuk mit jelentenek ezek a szavak. 
Kunvári Sándor
Dobogósok:
 

Magyar siker az első napon Rogoznicában. Előző

Magyar siker az első napon Rogoznicában.

Rogoznicai élmények. Következő

Rogoznicai élmények.