Siófok  20  •  4.5 kn       

Keszthely  18.1  •  3.8 kn       

Balatonfüred  19.6  •  9.6 kn       

Balatonboglár  20  •  6.5 kn       

Orfű  17.4  •  6 kn       

Velencei-tó  18.5  •  2.6 kn       

Tiszafüred  16.8  •  10.9 kn       

Mályi-tó  17.9  •  8.4 kn       

2024. június 25., kedd

RG65 Országos Bajnokság 2019.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Október első hétvégéjén a százhalombattai DEMK rendezésében zajlott a modellvitorlás Országos Bajnokság RG65 hajóosztályban

RG65 Országos Bajnokság 2019.
Október első hétvégéjén a százhalombattai DEMK rendezésében zajlott a modellvitorlás Országos Bajnokság RG65 hajóosztályban a VVSI evezős pályán . Szombaton sajnos az időjósoknak megfelelő idő fogadta a 23 résztvevőt ! Egész nap erősen szemerkélő eső és gyenge szél jellemezte a napot ezért a versenybíró - Forrai Csaba úgy döntött,hogy "elengedi " a mezőnyt egy csoportban.13,00 körül megszűnt a szél, és beállt a teljes szélcsend, úgyhogy ezen a napon 8 futamot sikerült teljesíteni. Az ázott, fázott társaságot délután Moncsi "Gulyás leves gazdagon " levese melegítette fel ami tényleg gazdagon volt elkészítve. Köszönjük !!! 
Vasárnap a 90 fokos szélirányváltozás miatt másik pályát kellet "rakni " Hideg, viharos erejű szél korbácsolta a vízet.
Nem volt kérdés "C" vitorlára volt szükség a biztos kezdéshez. Ha lett volna valakinek "D" akkor az is használatban lett volna. Az erős szél 11,00 óráig tartott és egy kis "enyhüléssel" előkerültek a "B" vitorlák. A verseny utolsó 6 futamára már az "A" vitorlákat tették fel a versenyzők. 
Úgy gondolom a vasárnap próbára tette a résztvevőket, hajókat és a technikát. Rég volt ilyen változó szélerősségű verseny ahol az előbbi három szempont döntött az eredményekről. Az OB-n 5 fő szlovák versenyző is összemérte tudását a magyar kapitányokkal.
Kitűnő bíráskodás és rendezés mellet ezen a napon is "elengedte" a mezőnyt Csaba. Jó döntés volt mindkét nap. A vízen lévő létszámtól nem lett hangos a rendezvény. Végül a 2019-es OB 20 futammal zárult !
 
Az Országos bajnokság dobogósai: 
I. Molnár Imre - Bp.
II.Forró Krisztián - Százhalombatta
III. Illés Zoltán - Százhalombatta 
Országos ifjúsági bajnok : 
I. Molnár Máté - Bp.
 
Kunvári Sándor
2019-es Északi kupa modellvitorlás regatta. Előző

2019-es Északi kupa modellvitorlás regatta.

Hungarian IOM OPEN Következő

Hungarian IOM OPEN