Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 24., szerda

IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét

IOM Bajnokság: A kétszeres VB - második megvédte bajnoki címét

Nem született meglepetés az IOM modellvitorlás osztály bajnokságán, a múlt évhez hasonlóan idén is a kétszeres világbajnoki ezüstérmes ifj. Csóka László nyerte a bajnokságot.

Október utolsó előtti hétvégéjén változatos szélviszonyok közepette rendezték Orfűn az International One Meter (IOM) modellvitorlás osztály nyílt magyar bajnokságát. A 24 magyar - közöttük egy román vitorlaszámmal -, valamint három horvát egységből álló mezőnyt két részre osztotta a rendezőség, A- és B-csoportokban versenyeztek. Így minden futam valójában két részből állt, előbb a B-csoport mezőnye versenyzett a kétkörös up&down pályán, majd az innen feljutó első négy helyezettel kiegészülve az A-csoport futott a pályán, s így alakult ki egy-egy futam végeredménye. Az A-csoport utolsó négy helyezettje a B-csoportban kezdte a következő menetet, így szélsőséges esetben elméletileg lehetett olyan egység, amely 28 futamot teljesített a bajnokság két napja során.

A bajnokság első napján némi parton várakozást követően szállt vízre a mezőny, illetve a 27 fős mezőny egyik fele. Az északi-északkeleti szél a nap során csak néha erősödött 3-4 csomó fölé, ez a nap a gyenge szeles menőknek kedvezett - már, ha ez számított. A forgolódó szélben közepes szórással  teljesítettek az egységek, de a tavalyi bajnok ifj. Csóka László a zaklatottabb viszonyok között is meggyőzően teljesített.

Másnapra megerősödött a szél, a 8-10 csomóban néhány egység próbálkozott ugyan a legnagyobb, A-riggel, de hamarosan az eleve a B-riggel indulókhoz csatlakozva, a kisebb vitorlázatra cseréltek ők is. A frissebb időjárásban is pörögtek a futamok, összesen 14 teljes futammal zárult a bajnokság, ami 28 rajtot jelentett.

Ifjabb Csóka László öt futamot nyerve (négy második helyezés mellett) megvédte tavalyi bajnoki címét, az open verseny második helyén a horvát Vedran Vesanovics végzett,, míg a harmadik helyen Garay György zárt Forró Krisztián előtt, míg az ötödik helyen (három futamgyőzelemmel) a finn dinghy osztályban1988-ban Szöulban olimpikon Székely Antal, a hatodikon pedig Forrai Csaba végzett.

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/463FYNRHZdJEeyd6/iom-bajnoksag-a-ketszeres-vb---masodik-megvedte-bajnoki-cimet-dLc0k9.xlsx

Újra ! Atom kupa Fadd-Domboriban Előző

Újra ! Atom kupa Fadd-Domboriban

Óév búcsúztató december 31-én Orfűn Következő

Óév búcsúztató december 31-én Orfűn