Siófok  23.3  •  10.2 kn       

Keszthely  23  •  5 kn       

Balatonfüred  22.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  23.2  •  10.1 kn       

Orfű  23  •  4 kn       

Velencei-tó  23.4  •  13.8 kn       

Tiszafüred  23.1  •  6.2 kn       

Mályi-tó  24.5  •  5.7 kn       

2021. július 29., csütörtök

Csóka az IOM bajnok!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén rendezték Orfűn a harmadik nyílt IOM OB-t. A bajnokságon 21 versenyző indult, köztük volt két erdélyi és egy horvát.

Csóka az IOM bajnok!

A teljes hazai élmezőny képviseltette magát, ennek ellenére talán a legnagyobb várakozás ifj. Csóka László és Robert Grubisa (CRO 68) összecsapását övezte. Csóka tavasszal hazai pályán két világbajnoki ezüstérmet nyert, míg Grubisa a világviszonylatban legerősebb horvát IOM válogatott tagja. Az édesvíz egyértelműen az orfűi versenyzőnek kedvezett és meglepően simán, 7 futamgyőzelemmel, 16 pont előnnyel nyerte a hétvégi versenyt.

Változatos szélviszonyok között, 11 nagyon izgalmas futamot sikerült rendezni az évről évre erősödő mezőnynek. Garay György, mióta Kantun hajóra váltott, ifj. Csóka László egyik állandó kihívójává vált, amit a most megszerzett bajnoki ezüstérme is igazol. Kiss Miklós kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet.

Az IOM mezőny első nyolc helyén hét Kantun-os versenyző végzett, közéjük csak Székely Antal tudott beférkőzni a hatodik helyre. A horvátok csodafegyverének (Kantun) térhódítását misem jelzi jobban, mint hogy a 21 hajós mezőnyben 10 vitorlázó tette le a voksát a Zvonko Jelacic és Robert Grubisa által fejlesztett típus mellett.

Eredmények: http://www.modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

Modellvitorlázók hosszúhétvégéje a Pécsi-tavon Előző

Modellvitorlázók hosszúhétvégéje a Pécsi-tavon

Elérhető a modellvitorlás versenynaptár! Következő

Elérhető a modellvitorlás versenynaptár!