Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Springer átvette a vezetést!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A lengyel Jan Springer nem panaszkodhat a szerencsére, legnagyobb riválisa Csóka László technikai gondokkal, hínárral és szabálytalankodó ellenfelekkel küzdött egész nap, míg Springer többségében tisztán tudott vitorlázni.

Springer átvette a vezetést!

Springer néhány ponttal (25 pontja van) meglépett a mezőnytől, de a mögötte álló kínai világbajnok Qunxing Gong 33 pontos, míg az ukrán Timur Kishubaiev 34 pontos. Két idei világbajnok (Springer F5-E és Gong F5-10) és a regnáló Marblehead világbajnok vezeti a mezőnyt a magyar versenyző előtt, akinek 35 pontja van. Amennyiben holnap sikerül 2 futamot rendezni, akkor egy további kiejtő is bonyolíthatja az élen állók kiélezett versenyét. Az élen, tulajdonképpen bármi megtörténhet, de tény, hogy Springer kicsit nyugodtabban alhat a többieknél.

Magyar vonatkozásban, nagyon sok múlik a holnapi versenynapon, Csóka számára csak a hibátlan versenyzés tartja életben a reményeket és a szerencse sem árt, ha mellé szegődik. Kulcsfontosságú, hogy minél többen szurkoljanak Csóka Lászlónak, hogy érezze a hazai pálya előnyét és motiválja a bravúros versenyzésre.

M osztályban, a második legjobb magyar versenyző Forrai Csaba, akinek ma sikerült tisztán és okosan vitorláznia. Forrai a 11. helyen áll, számára a tízen belüli helyezés a maihoz hasonló versenyzéssel elérhető. Húszon belül a magyarok közül csak Országh Tibor áll, aki 8 futam után a 15. helyen várja a folytatást.

Napi film: https://www.youtube.com/watch?v=EgKq9QW-91Q

Képek: http://www.compassmagazin.hu/galeria/xix-naviga-rc-sailing-wc-10-nap-410/

Nagyon szoros a verseny! Előző

Nagyon szoros a verseny!

III. Kékszalag Modellvitorlás Regatta, Travel Channel Nagydíj Következő

III. Kékszalag Modellvitorlás Regatta, Travel Channel Nagydíj