Siófok  16.6  •  5.7 kn       

Keszthely  14.9  •  8 kn       

Balatonfüred  16.3  •  4.4 kn       

Balatonboglár  16.6  •  8.3 kn       

Orfű  16  •  4 kn       

Velencei-tó  14.6  •  8.4 kn       

Tiszafüred  14.4  •  3.6 kn       

Mályi-tó  14.5  •  5.3 kn       

2024. április 26., péntek

Selejtező futamokkal indult a legnépesebb hajóosztály világbajnoksága

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Vasárnap, esős és széltelen körülmények között kezdődött az egyméteres hajóosztály világbajnoksága az orfűi Pécsi-tavon.

Selejtező futamokkal indult a legnépesebb hajóosztály világbajnoksága

Nagyon nehezen, de sikerült a selejtező, helyosztó futamokat részben megrendezni, ami csak annak volt köszönhető, hogy a nemzetközi bírói trió türelmetlenségével nehezen bírtak a hazai rendezők. Ahogy az egyikük fogalmazott, ha a döntés a mi feladatunk lenne, ma biztosan nem rendeztünk volna világbajnoki futamokat, főleg nem a délután kialakult körülmények között. Valamit azért érezhettek ebből a hangulatból a Naviga bírói is, mert az utolsó futamot már ők is vállalhatatlannak ítélték és a második hátszél végén lelőtték.

Jelen állás szerint, még eredmény nincs, viszont hétfőre stabil és élénk szelet ígér az előrejelzés, ami feltehetően felgyorsítja az eseményeket.

A nap csúcspontja egyértelműen a késő délutáni borkóstoló volt, amit Kiss Gábor villányi borász celebrált a VB mezőnyének. A finom villányi borok gyorsan feledtették a nyomorult körülmények között rendezett futamok okán kialakult bánatot.

Képek az 5. versenynapról: http://compassmagazin.hu/galeria/xix-naviga-rc-sailing-wc-5-nap-399/

Film az 5. versenynapról: https://www.youtube.com/watch?v=fgbp29QP2w0

Képek a szombati (4. versenynap) Tókerülő Modellvitorlás Túraversenyről: http://compassmagazin.hu/galeria/xix-naviga-rc-sailing-wc-navigation-race-400/

Pihenőnap és Tókerülő azaz Kékszalag Pécsi-tavi módra! Előző

Pihenőnap és Tókerülő azaz Kékszalag Pécsi-tavi módra!

Springer vezet, Csóka lő távon belül! Következő

Springer vezet, Csóka lő távon belül!