Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Pihenőnap és Tókerülő azaz Kékszalag Pécsi-tavi módra!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma pihent a VB mezőny a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokságon, de azért nem maradtak program és verseny nélkül a résztvevők.

Pihenőnap és Tókerülő azaz Kékszalag Pécsi-tavi módra!

Délelőtt 10 órakor megnyitó ünnepség és tókoszorúzás adta meg az alaphangot a pihenőnapra tervezett lazításhoz. Elindult az 50. orfűi vitorlás szezon is, amihez a világbajnokság kiváló keretet biztosított.

13 órakor rajtolt a VII. Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny, azaz a Pécsi-tó Kékszalagja, komoly nemzetközi mezőnnyel, több mint 50 hajóval. Csóka László így is megvédte a „leggyorsabb tókerülő” címét, kínaiak, németek, fehéroroszok, lengyelek ide vagy oda. A legkisebb hajóosztályban taroltak az Orfűiek, Varga József nyert, Nagy Ferenc és a bronzérmes Kellényi István előtt. RG-65-ben szintén hazai siker született Schulek János győzelmével. A legnépesebb egyméteres osztályban, kínaiakat maga mögé utasítva tudott nyerni Székely Antal, aki saját tervezésű és építésű hajójával küzd a gyári tophajók ellen. Az M és a 10-es osztályban, a külföldiek uralták a dobogókat, magyarok nem tudtak beleszólni az érmek sorsába.

Este móló parti és fogadás várta a versenyzőket. A vacsora után, a PMD Blues Band szórakoztatta a nagyérdemű közönséget.

Holnaptól a VB legnagyobb küzdelmei várhatóak, indul az egyméteres osztály világbajnoksága 78 versenyzővel, 5 csoportban, 4 napon keresztül.

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/xix-naviga-rc-sailing-wc-4-nap-398/

Napi film: https://www.youtube.com/watch?v=_RYfQn2QCec

Qunxing Gong meghódította az orfűi szeleket! Előző

Qunxing Gong meghódította az orfűi szeleket!

Selejtező futamokkal indult a legnépesebb hajóosztály világbajnoksága Következő

Selejtező futamokkal indult a legnépesebb hajóosztály világbajnoksága