Siófok  6.6  •  5.7 kn       

Keszthely  6.9  •  3 kn       

Balatonfüred  6.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.4  •  5 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  •  9.6 kn       

Mályi-tó  6.8  •  6.6 kn       

2024. április 25., csütörtök

Csóka már a teltházas világbajnokságra készül!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

11 nemzet, 78 versenyzője jelezte részvételi szándékát az Orfűn, május 1-14. napjain megrendezésre kerülő XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság szervezőinek.

Csóka már a teltházas világbajnokságra készül!

Tekintve, hogy egy hajóosztályban legfeljebb 80 hajó indulhat, így túlzás nélkül nevezhetjük teltházasnak a Pécsi-tóra kiírt VB-t.

Nem csak a nevezők voltak aktívak, de a legeredményesebb modellvitorlázónk ifj. Csóka László sem pihent az elmúlt héten. A világbajnokság legfontosabb felkészülési versenyének számító linzi Pichlingersee Regattán két első és egy második helyezéssel igazolta, hogy nem alaptalanok azok a várakozások, melyek magyar világbajnoki esélyeket latolgatnak. A 8 napos linzi versenyen szinte a teljes VB mezőny megjelent, csupán a Kínaiak, a Fehéroroszok és az Orosz csapat tagjai hiányoztak. Csóka, erős mezőnyben, többségében élénk szélviszonyok mellett nyerte a TenRater és a Marblehead osztályokat, míg az egyméteres osztály győzelme az utolsó futamon csúszott el és hullott a cseh Pavel Novotny ölébe.

Általánosságban elmondható, hogy a linzi vitorlás héten jól szerepeltek a magyar versenyzők, válogatottaink minden hajóosztályban a mezőny első harmadában végeztek. Az erőviszonyokat a Kínaiak versenyzése tudja átrajzolni, mivel náluk jelentős hagyományai vannak a modellvitorlás sportnak és szinte bizonyosan a legerősebb válogatottal rendelkeznek. A kínai válogatott 9 versenyzővel érkezik Orfűre és lesz olyan vitorlázó közöttük, aki több mint 10.000 kilométert utazik, míg a Pécsi-tó partjára ér.

A kínaiak is ott lesznek az orfűi VB-n! Előző

A kínaiak is ott lesznek az orfűi VB-n!

Elkezdődött a világbajnokság! Következő

Elkezdődött a világbajnokság!