Siófok  2.2  •  1.7 kn       

Keszthely   •  7 kn       

Balatonfüred  2.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  1.7  •  7 kn       

Orfű  2.8  •  0.9 kn       

Velencei-tó  1.9  •  3.9 kn       

Tiszafüred  1.6  •  4 kn       

Mályi-tó  1.6  •  2.9 kn       

2021. február 28., vasárnap

Tóth István Emlékverseny F5-M, 10.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A meteorológiai előrejelzéshez képest mérsékeltebb északi szélben futott a Tóth István Emlékverseny mindhárom osztálya.

Tóth István Emlékverseny F5-M, 10.

Az egyméteresekről már jelent meg tudósítás, ebben a cikkben csak az F5-M és F5-10 eseményeiről írok.

A háromnapos versenysorozat első napján, szombaton az esőtől fenyegetve élénk szélben „A” teteje, a tizenhárom fős mezőny tizennégy futam teljesítése után fejezte be az osztály versenynapját. Országh Tibor és Nagy Ferenc ezen a versenyen próbálta ki új szerzeményét egy –egy használtan vásárolt, de jó állapotban lévő Skalpelt. Tibu, az új kedvencével, melyet maga szerelt fel riggekkel a harmadik helyet biztosította magának. A saját tervezésű Gordiusszal induló Schulek János a „B” vitorlájával versenyzett egyedüliként a mezőnyben, mivel az „A” swing rigg kialakítású, és ahhoz ez a szél túl erős volt. A Beliczay Péter által vezetett és a DEMK által rendezett verseny pörgősen, jó hangulatban folyt, amit az eredmény is jól tükröz.

Az F5-10 mezőnye a Pünkösd hétfőt is a Velencei tavon versenyzéssel töltötte. A kilencfős mezőnyben a négy kifejezetten ezen osztály előírásaira tervezett hajón kívül az osztályelőírásoknak megfelelő négy F5-M osztályú és egy F5-E osztályú hajó indult. Sajnos Forrai Pista Bácsinak műszaki problémája adódott és ezért nem folytathatta a küzdelmet. A verseny végeredményét a tizenhét futam során elért helyezések döntötték el. Gratulálok a helyezetteknek és köszönöm a versenyzési lehetőséget.

CsL.

A képek Kunvári Sándor alkotásai.

4. és 6. helyezés a francia bajnokságon Előző

4. és 6. helyezés a francia bajnokságon

Beszámoló a francia nyílt RG65 bajnokságról Következő

Beszámoló a francia nyílt RG65 bajnokságról