Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

BritPop a Kantunok között!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Élénk északi szélben, a sukorói evezőspálya szomszédságában rendezte a Dunamenti Energia Modellező Klub a Tóth István Emlékverseny második napján az egyméteres hajóosztály regattáját.

BritPop a Kantunok között!

A szélviszonyok sokszor B vitorlát igényeltek volna, de a flotta jelentős része kitartott az A vitorla mellett, tesztelve a szélsőséges beállításokat. A mezőny elején senki nem kockáztatta a vitorlacserét, így megválaszolatlan kérdés maradt, hogy az élesebb, ám lassabb krajc és a stabil hátszél milyen eredményt produkált volna.

A 21 hajót számláló mezőnyben 7 Kantun, egy BritPop, egy Topiko és egy Selkis csatázott a dobogós helyezésekért. Ezek a hajók világviszonylatban is az IOM osztály csúcsát képviselik. A versenyen bíráskodó Beliczay Péter úgy fogalmazott, hogy az IOM a modellvitorlázás olimpiai osztálya és ez olyan szempontból is igaz, hogy az egyéteresek között van a legélesebb küzdelem hazai viszonylatban is.

Pörgős versenyrendezéssel 11 futamot sikerült lebonyolítani. A versenyt ifj. Csóka László (Kantun – Csóka Sails) meggyőző fölénnyel, 8 futamgyőzelemmel nyerte Garay György (Kantun – Jelacic Sailing) előtt. Harmadik helyen Horváth Zsolt (BritPop – BG Sails) végzett, akinek még sikerült maga mögé utasítania 5 Kantunk, egy Topkot és egy Selkist.

Képek: Kunvári Sándor

Eredmények: http://modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

Elkezdődött a világbajnokság éve! Előző

Elkezdődött a világbajnokság éve!

4. és 6. helyezés a francia bajnokságon Következő

4. és 6. helyezés a francia bajnokságon