Siófok  7.5  •  4.1 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  7.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  4.9 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  •  10 kn       

Mályi-tó  •  10.1 kn       

2024. március 29., péntek

Nemzetközi dobogó magyar bronzérmessel

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Több hazai versenyző is javítani tudott az első napi eredményén.

Nemzetközi dobogó magyar bronzérmessel

A nagy nemzetközi mezőnyben négy Magyar verekedte be magát az első tízbe a Pichlingersee Nemzetközi Regatta F5-E versenyén.

A mai napon a szél az előző napi irányához képest éppen ellenkezőleg fújt, a 7. futam A és B csoportja viszonylag simán teljesítette a távot, majd a C csoport két sikertelen rajt után, amely a szél gyengesége, valamint az irányának megváltozásának volt köszönhető, három órás halasztás után vitorlázta végig a pályát, az előző napi irányba fordult szélben. Ezután már csak egy futamot tudtak rendezni. Sajnos a tó a szélfordulás miatt behinarasodot, ami sokaknak okozott nem kis bosszúságot.

Több hazai versenyző is javítani tudott az első napi eredményén, legtöbbet Forrai Csaba ugrott előre, mivel a mai két első helyével a 16. helyről a 7. helyre lépett. Legjobban azonban a két helyet előre ugró ifj. Csóka László eredményének örülhettünk, aki így felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kiemelném még Székely Antal mai első helyezését csoportjában. Ezzel Ő is bekerült az első tízbe.

Ez a verseny igazolta a munkát, és az egyre jobb eredmények alapján kimondható, hogy jelentősen előrelépett a Magyar RC vitorlázás.

A nagy létszámú versenyt kihasználva sikerült kiosztani a nemrég elkészült 2017-ben Orfűn rendezendő VB promóciós kiadványait és ezzel meghívni a jelenlévő nemzetek versenyzőit.

Beszámolhatok még egy sikerről, ugyanis Cilike is nagy sikert aratott modellezőkről készített portréival, melyeket egy rögtönzött kiállításon mutatott be.

Holnap indul a szintén két naposra tervezett verseny az F5-M osztály részére. Két napon át drukkolhatunk ismét a hat Magyar versenyzőnek, aki részt vesz majd a futamokon.

Forrás: Compass magazin 

Nagy nemzetközi mezőny a Pichlingersee-n! Előző

Nagy nemzetközi mezőny a Pichlingersee-n!

Az F5-M is jól kezdődik a Pichlingen. Következő

Az F5-M is jól kezdődik a Pichlingen.