Siófok  3.9  •  0.9 kn       

Keszthely   •  6 kn       

Balatonfüred  3.9  •  0.9 kn       

Balatonboglár  2.1  •  6 kn       

Orfű   •  3 kn       

Velencei-tó  1.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5 kn       

Mályi-tó  1.8  •  2.5 kn       

2021. február 28., vasárnap

Pichling F5-10 első nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A mai versenyen olyat vállaltam, amit eddig még soha.

Pichling F5-10 első nap

Pichlingersee 1. nap

A mai versenyen olyat vállaltam, amit eddig még soha. De mi is történt addig?

A mai volt az első versenynap számunkra (Tibu, és Ifj. Csóka Laci, egyelőre csak mi versenyzünk itt) a Pichlingersee idei regattáján. A 2 napos 10-es osztályban versenyzünk jelenleg, ami igencsak érdekesen alakult eddig. A verseny kezdete a kis szél miatt halasztással indult, így csak nagyjából délben volt az első rajt. Tibu az elejétől kezdve nagyon jól ment, az 5. és 6. hely között tudta tartani magát folyamatosan az összetettet tekintve, végül a 6. helyről várhatja a holnapi folytatást. Összeszedett szép versenyzést láthattunk tőle, több futamban is a második helyen tudott végezni, ráadásul szépen, módszeresen a mezőnyön belül tartotta magát, egyszer sem veszett el. Eddig egy nagy taps mindenképp kijár neki!

Nekem mondhatjuk nem kezdődött jól a nap. A kis szél miatt az M hajót szereltem fel bízva benne, hogy sebességi előnyt fogok élvezni, de a halasztás után felerősödött a szél és az első futam katasztrofálisan sikerült. A szél pedig csak erősödött. Ekkor egy olyan döntést hoztam meg, ami igencsak szokatlan és nem gondoltam, hogy ilyet fogok vállalni valaha is, de mégis megtettem. Szóltam a bírónak, hogy szeretnék hajót váltani, azaz nem M-el, hanem a Kiss Mikitől kapott 10-esel akarom folytatni a versenyt. Ez azt jelenti, hogy az addigi teljesítményemet a kukába dobom, kaptam két utolsó helyet az első két futamra, de cserében másik hajóval folytathattam a versenyt.

Két futam után az utolsó helyre kerültem. A döntés azonban bejött, még jobban is, mint vártam. A kezdeti gyengélkedések után előre törtem, és végül összetettben a 2. helyen zártam az első napot, mindössze 0,6 pont hátrányban az első helyezetthez képest. Bizakodó vagyok a holnapi napot tekintve is, drukkoljatok nekünk!

Tudósítás a Pichlingersee Regattáról 1 Előző

Tudósítás a Pichlingersee Regattáról 1

Pichling F5-10 második nap Következő

Pichling F5-10 második nap