Siófok  17.2  •  5.2 kn       

Keszthely  18  •  5 kn       

Balatonfüred  17.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  17.6  •  5 kn       

Orfű  19  •  5 kn       

Velencei-tó  18.4  •  5 kn       

Tiszafüred  18.2  •  4 kn       

Mályi-tó  14.1  •  2.4 kn       

2021. február 26., péntek

Gellert kapott a Téli Kupa!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Téli Kupa versenysorozat a Micro Magic hajóosztály egyik legerősebb bázisa volt. A konkurencia nélküli, olcsó és könnyen kezelhető one design osztály nagyon sokáig hódított.

Gellert kapott a Téli Kupa!

Az RG-65 hajóosztály (RCS körökben csak R-GO néven emlegetett) megjelenése megosztotta a mezőnyt így volt, aki elkezdett R-GO-zni volt, aki maradt az MM mellett. Az IOM osztály megalakulása sem használt a Micro Magic-nek, főleg mivel a téli szezon tele van horvát IOM versennyel és ebből eredően megint a legkisebb maradt árván.

Januárban eljött a pillanat, amikor a szokásos Téli Kupa forduló, hogy - hogy nem, IOM edzés lett. Közelgett a horvátok IOM bajnoksága, így a kis MM hajók otthon maradtak a meleg szobákban. Egyébként is a 2016-os esztendő az orfűi világbajnokságra (2017) történő felkészülés jegyében zajlik, ami szintén nem kedvez az MM-nek, mivel nem VB hajóosztály.

Közeleg a Rijeka Regatta, az Opatia Regatta és a Pichlingersee Regatta, mind-mind egyméteres, M vagy 10-es hajóknak, ezért szinte nyílván való, hogy a felkészülés oltárán az MM lesz az áldozat. Február, március és április hónapokban IOM edzés lesz a Téli Kupa, sőt IOM Clinic a technikai és taktikai felkészülés érdekében.

Nem vitás, hogy a Micro Magic rendszerének kell valami motivációt teremtenie, hogy a tömegek visszatérjenek az egyetlen igazi OD osztályba és újra 30 fős mezőnyök vitorlázzanak Orfűn vagy a Velencei-tavon. Jelenleg öt ranglistaverseny van az MM versenynaptárában 2016-ra, melyből hármat a PÉMK rendez. Ennél biztosan nagyobb aktivitásra van szükség, hogy kimásszunk a gödörből.

Csóka a horvát bajnokság élmezőnyében! Előző

Csóka a horvát bajnokság élmezőnyében!

Geller után saller! Következő

Geller után saller!