Siófok  15.6  •  0.9 kn       

Keszthely  19  •  5 kn       

Balatonfüred  15.6  •  0.9 kn       

Balatonboglár  17.2  •  5 kn       

Orfű  20  •  4 kn       

Velencei-tó  18  •  5 kn       

Tiszafüred  18.8  •  5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  1.9 kn       

2021. február 26., péntek

MM azaz mindenki másképp csinálja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Mindenki másképp csinálja, de az idei Micro Magic bajnokság rendezésére a legcsekélyebb panaszt sem lehet tenni. Alkalmas vízterület és irányítóhely valamint szakszerű, operatív rendezés és bíráskodás jellemezte a 2015. évi MM OB-t.

MM azaz mindenki másképp csinálja

A Micro Magic osztály sorsának rendezése, az új osztálykapitány és a szakszerű bíráskodás olyan mentőövet dobott a nehézségekkel küszködő kis modellvitorlás hajóosztály számára, mely megcsillantotta a reményt, hogy visszatérnek a régi szép idők. Változatos, izgalmas és jól szervezett bajnokságon van túl az MM osztály. Jó iránynak tűnik, hogy a többi modellvitorlás hajóosztályhoz hasonlóan integrálódtak a Magyar Modellező Szövetség égisze alá és a klubok kezébe adták a versenyrendezést. Nem kérdéses, hogy a 2016-os versenyévad már egy teljesen új koncepció mentén szervezett, regattákban gazdag idény lesz.

Nagyon erős mezőny gyűlt össze a sukorói evezőspálya szomszédságában kijelölt versenyterületen. A rendező Dunamenti Energia MK kitett magáért és egy kivalló versenyt szervezett az osztálykapitány Lendvai Gábor és a magas szakmai színvonalon bíráskodó Horváth Zsolt közreműködésével. Szinte minden élversenyző nevezett a bajnokságra, így az 1-10 helyek sorsa bárhogy alakulhatott volna. Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt a szokásos győztes ifj. Csóka László elbukhatja a papírformát. Persze a végére a dobogón helyreállt a világ rendje, Csóka – mármint az ifjabbik – nyert, Székely Antal második lett éppen csak megelőzve Forrai Csabát. A harmadik és negyedik helyen pontazonosság volt és így csúszott le a dobogóról Antal Gábor a Dunamenti Energia Modellező Klub frissen igazolt versenyzője. Ötödik helyen a modellvitorlázás világába üstökösként berobbanó Kloiber Ákos végzett megelőzve a Kárpát-medence legnagyobb hajóparkjával rendelkező Országh Tibort.

Idén a veterán versenyzőket is értékelték a bajnokságon az un. DÉDI KUPA keretei között. A legeredményesebb DÉDI Székely Antal lett Országh Tibor és Kiss Miklós előtt. A legjobb újonc versenyző Kucsera „mentőmellény” Balázs lett.

Eredmények

Látványosságot viszünk a vitorlázásba Előző

Látványosságot viszünk a vitorlázásba

Kantun S: Ilyennek érzem Következő

Kantun S: Ilyennek érzem