Siófok  9.4  •  8.5 kn       

Keszthely  10.9  •  7 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7 kn       

Balatonboglár  9.6  •  7.2 kn       

Orfű  10  •  8 kn       

Velencei-tó  11.1  •  10.2 kn       

Tiszafüred  5.1  •  7.1 kn       

Mályi-tó  7.9  •  5.9 kn       

2024. április 19., péntek

Látványosságot viszünk a vitorlázásba

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén negyedik alkalommal kapott meghívást a Magyar Modellező Szövetség vitorlás hajó szakága, hogy modellvitorlás versenyt szervezzen a Balatonon, egy nagyhajós verseny időpontjában és alkalmából.

Látványosságot viszünk a vitorlázásba

Első ízben a lellei Orvos Kupa programját színesítette modellvitorlás regatta, méghozzá nem is akármilyen. Nagy szélben, nagy hullámokon folyt a verseny, melyet a Micro Magic skipperek a BLYC homokos strandjáról irányítottak, térdig állva a hűsítő Balatonban.

A balatonlellei sikeres rendezés után, a Magyar Vitorlás Szövetség meghívására Balatonfüreden, a Kékszalag kísérőprogramjaként vonultak fel a modellvitorlázók a Tagore sétány előtti vízterületre, IOM osztályú hajóikkal. Óriási siker volt mind a nézők, mind a modellvitorlázók körében a rendhagyó regatta. Nem lehetetlen, hogy hagyományt teremtett az MVSZ meghívása és a jövőben mindig lesz modellvitorlás Kékszalag.

Néhány héttel később az Ügyvéd Kupa látta vendégül a modellvitorlázókat. Ennek a meghívásnak már történelme van, hiszen évek óta ez a nagyhajós verseny ad teret az F5-10 osztály bajnokságának. Az Ügyvéd Kupán, Balatonvilágoson a Club Aliga kikötőjében két napon keresztül versenyeztek az RC vitorlázók épp úgy, mint a nagyhajósok.

A legfrissebb meghívás a Bahart-tól érkezett, mégpedig az évadzáró Bahart Regatta forduló apropóján. Fonyódon a Micro Magic hajóosztály 18 versenyzője tartott látványos bemutató versenyt a közelmúltban felújított fövenyes strandon.

Idén versenydömping volt a Balatonon pláne, ha hozzávesszük, hogy túl vagyunk egy sikeres balatonszemesi Micro Magic Clinic-en, ami egy rendhagyó, készségfejlesztő programnak bizonyult.

A szezon hátralévő részében ugyan nem a Balatonon lesznek a modellvitorlás regatták, de akad majd belőlük szép számmal. MM, E és IOM bajnokság, M és RG65 bajnokság vagy a népszerű Baranya Bajnokság, hogy a soron következő orfűi Vitorlás Napokról ne is beszéljünk.

Csóka Kékszalagot is nyert! Előző

Csóka Kékszalagot is nyert!

MM azaz mindenki másképp csinálja Következő

MM azaz mindenki másképp csinálja