Siófok  15.6  •  0.9 kn       

Keszthely  19  •  5 kn       

Balatonfüred  15.6  •  0.9 kn       

Balatonboglár  17.2  •  5 kn       

Orfű  20  •  4 kn       

Velencei-tó  18  •  5 kn       

Tiszafüred  18.8  •  5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  1.9 kn       

2021. február 26., péntek

Csóka Kékszalagot is nyert!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A fiatal modellvitorlázó ifj. Csóka László szinte minden létező modellvitorlás címet birtokol és most már a Kékszalag győzelmet is magáénak tudhatja. Július 2-án a modellvitorlázóknak is volt Kékszalag versenye Balatonfüreden.

Csóka Kékszalagot is nyert!

A Kékszalag második legnépesebb hajóosztálya az IOM osztály volt a Nautic mögött. 25 hajó, két csoportban, HMS rendszerben, 6 futamot vitorlázva versenyzett Balatonfüreden, a Tagore sétány előtti vízterületen. Talán még soha nem volt ilyen hatékony a modellvitorlás sport népszerűsítése, mint most, ott és akkor a füredi forgatag kellős közepén.

A verseny is jól sikerült, ha leszámítjuk azt a mérhetetlen hínárerdőt, amin át kellett verekedni a rajtterületre menet. Szinte mindenkinek okozott nehéz perceket a hínár, kinek többet, kinek kevesebbet.

Ifj. Csóka László négy futamgyőzelemmel és egy második hellyel magabiztosan nyerte a versenyt. A második helyezés sorsa is egyértelmű volt, hiszen Forrai Csaba helyezését se veszélyeztette semmi és senki. Illés Zoltán harmadik helye már nagyon érett. Az idei szezonban stabil és magabiztos teljesítményt nyújtott, aminek most meglett a megérdemelt gyümölcse. A 4-7 helyeken mindössze egy pont különbség illetve pontazonosság volt, ezeken a helyeken volt a legnagyobb harc.

Az újoncok is nagyon jól szerepeltek, Antal Gábor 8., Kloiber Ákos 12. és Kekecs Péter 13. helyen végzett. Az első tíz helyen három saját tervezésű és építésű hajó tudott teret hódítani, 4. helyen Csóka László Zefírje végzett, 9. lett Eredics István a Schulek János féle hajóval és 10. Ferenc Gyula a legjobb eredményt elért fahajóval.

Eredmények

 
Kékszalag miniben Előző

Kékszalag miniben

Látványosságot viszünk a vitorlázásba Következő

Látványosságot viszünk a vitorlázásba