Siófok  16.6  •  22.7 kn       

Keszthely  15.9  •  19 kn       

Balatonfüred  16.3  •  22.2 kn       

Balatonboglár  16.6  •  23.6 kn       

Orfű  16  •  15 kn       

Velencei-tó  16.8  •  20.8 kn       

Tiszafüred  16.7  •  18.4 kn       

Mályi-tó  12.9  •  16 kn       

2024. március 28., csütörtök

Modellvitorlások a Compass Regatta Hétvégén

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Igazi tengerparti hangulatban, a homokos fövenyről irányítva, hullámos vízen került megrendezésre a Micro Magic hajóosztály soron következő versenye a Lelle Kupa.

Modellvitorlások a Compass Regatta Hétvégén

Élményvitorlázás 17 futamban, így jellemezhető röviden a Lelle Kupa. A hónapokkal ezelőtt még betegeskedő MM osztály kezd magára találni, a frissen megválasztott osztálykapitány Lendvai Gábor és az átszervezett hajóosztály remek versennyel mutatkozott be. A kapitány antréjából ítélve ismét lesz itthon virágzó Micro Magic versenyélet. Igény és szándék van rá csupán szervezés kérdése.

16 versenyzőnek volt része abban az élményben, ami ritkán jön össze az utóbbi időben. Stabil irányú és erősségű szél, hullámok, napsütés és ennek következtében rendkívül izgalmas és élvezetes verseny 17 futamon keresztül.

Azt már tudjuk, hogy ifj. Csóka Lászlónak a győzelem nem okoz komolyabb megerőltetést az itthoni modellvitorlás mezőnyökben. Olykor ugyan Horváth Zsolt, Forrai Csaba vagy Székely Antal próbálják szorongatni, de még komolyan megijeszteni nem sikerült. Lellén az ijesztgetők sorába lépett Forró Krisztián, aki öt futamot nyert és ezzel ifj. Csóka mögött a második helyen végzett. A harmadik helyezett Kiss Miklós két futamgyőzelemmel biztosította bronzérmes helyét a versenyen. Az újoncok közül lassan oda kell figyelni a HUN 200-as Kloiber Ákosra, aki idén szállt be a legkisebb modellvitorlás hajóosztály versenyeibe és már nagyon ügyesen irányítja a hajóját. Természetesen ő sem áll meg az ajtóban, már készül az IOM hajója, amivel július 2-án Balatonfüreden a Kékszalag Modellvitorlás Regattán mutatkozik be. Többen készülnek az IOM-os debütálásra a Kékszalagon, Antal Gábot TS-2-es hajója már szinte készen van és Kekecs Péter Tiem-je is gőzerővel készül. Úgy hallani, hogy Kiss Miklós is IOM hajót kormányoz majd a Kékszalagon. A füredi regatta szinte mindenkinek felkeltette az érdeklődését. Három hét múlva komoly IOM regattára van esély a Tagore sétány és a Vitorlás tér előtti vízterületen.

Eredmények

Modellvitorlások a Kékszalagon Előző

Modellvitorlások a Kékszalagon

Csóka Kékszalagot is nyert! Következő

Csóka Kékszalagot is nyert!