Siófok  11.1  •  6.4 kn       

Keszthely  10.9  •  4 kn       

Balatonfüred  10.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.1  •  6 kn       

Orfű  11  •  8 kn       

Velencei-tó  12.3  •  8 kn       

Tiszafüred  7.3  •  3.8 kn       

Mályi-tó  10.7  •  6.4 kn       

2024. április 19., péntek

Szezonnyitás az MM osztályban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Micro Magic hajóosztály működésének fogaskerekei közé ugyan szorult néhány homokszem...

Szezonnyitás az MM osztályban

... nincs például végleges 2015-ös versenynaptár és vezetőség, de ennek ellenére a nagy klubok hagyományos versenyei rendben és menetrendszerűen folynak.

A szokásos húsvéti Batta Kupa a Micro Magic szezon elmaradhatatlan része és így volt ez most is. 18 versenyző dacolt a sonkaevésre készülő családi elöljárókkal és április 4-én 10 órára felsorakozott a százhalombattai csónakázótó partjára. Kedves kis regatta ez a Batta Kupa. Kedves, mert szeretjük a vendéglátókat. Kedves, mert itt érnek először a tavasz fuvallatai és kedves, mert jó a verseny atmoszférája. Mindez majdhogynem feledteti azokat az elképesztő szeleket, amelyek ezen a tavon előfordulnak. Szemléltetésképpen kis szösszenetként említhető, - nem ritka - hogy egypercesnél jelzi a rendező, az aktuális futamban az északi 1-es vagy a déli 3-as lesz a krajcbója.

Izgalmas 11 futamos regatta volt, aminél csak az fontosabb hír, hogy sok új versenyző nevezett és ez nagyon fontos az osztály sorsa tekintetében. Az MM közgyűlés ugyan elmaradt, sőt valami lehetetlen helyszínre és időpontra került, ennek ellenére teljesen biztos az osztály jövője és jövőbeni fejlődése. Lehet hajót venni, komoly vitorlafejlesztések vannak és egyre több a versenyző. Volt, van és lesz, nagy létszámú magyar MM flotta, akár önállóan, akár a Magyar Modellező Szövetség égisze alatt. Lesz versenynaptár, lesz bajnokság és előbb utóbb lesz vezetőség is. Kincstári optimizmus egyáltalán nem alaptalan, ha a mai mezőnyre tekintünk.

A versenyt, a százhalombattai színekben versenyző Forró Krisztián nyerte, második a budapesti Tokodi Zoltán lett, míg a harmadik helyen a siófoki Országh Tibor végzett.

A következő MM verseny április 8-án lesz Orfűn, majd egy kis szünet és jön a Tókerülő hétvége május 1-3-án Orfűn a Pécsi-tavon.

Vegyél Micro Magic-et és gyere modellvitorlázni! Jó lesz, nem fog fájni!

Eredmények

Húsvétkor indul a klasszikus MM szezon Előző

Húsvétkor indul a klasszikus MM szezon

Egy majdnem világbajnokság! Következő

Egy majdnem világbajnokság!