Siófok  14.4  •  3.5 kn       

Keszthely  8.9  •  5 kn       

Balatonfüred  14.1  •  4.4 kn       

Balatonboglár  14.4  •  4.2 kn       

Orfű  14  •  3 kn       

Velencei-tó  14.4  •  1.6 kn       

Tiszafüred  13.5  •  5.5 kn       

Mályi-tó  14.5  •  5.8 kn       

2024. május 11., szombat

Modellvitorlázóink nemzetközi vizeken

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Intenzív programmal indult az év a modellvitorlázóknál. Január 24-25-én Horvátországban, Rogoznicán öt magyar versenyző képviselte hazánkat a horvátok egyik legnépszerűbb versenyén. Viszont a java még csak most jön!

Modellvitorlázóink nemzetközi vizeken

A horvát, a világ egyik legerősebb IOM (egyméteres ISAF modellvitorlás osztály) mezőnye, így adva van a lehetőség, hogy 4-500 kilométer utazás után nagyon komoly mezőnyben versenyezzen, a magyar modellvitorlázó. Januárban Rogoznicán öt magyar indult és a legjobb hazai versenyző, ifj. Csóka László a 9. helyen végzett. Sokat kell fejlődni ebben a mezőnyben, jelenleg talán ifj. Csóka Lászlónak, Forrai Csabának, Székely Antalnak és Horváth Zsoltnak van arra esélye, hogy tízen belül végezzen a horvátoknál.

Március 14-15-én nemzetközi mezőny lesz Rijákában a 21 éve megrendezésre kerülő Rijeka RC Regattán. Nyolc magyar versenyző adta le eddig a nevezését a kétnapos IOM regattára. A rijekai az egyik legnívósabb horvát verseny akár bőven 30 feletti résztvevővel. Újabb lehetőség, hogy kiderüljön a magyarok mind technikailag, mind taktikailag illetve a hajóvezetés terén hol tartanak.

Április 14-19-ig rendezik Ausztriában a Pichlinger Regattát, ahol három hajóosztály 2-2 napon keresztül vitorlázik. Az osztrák, német, lengyel vonal dominál a versenyen, de ide is jelentős létszámú magyar küldöttség utazik. A mezőny lényegesen gyengébb a horvátnál, a magyarok dobogós helyekért utaznak a Linz melletti kis tóhoz.

Május elején Ukrajna rendezi a NAVIGA világbajnokságot ahol két magyar versenyző képviseli hazánkat, Forrai Csaba százhalombattai és Horváth Zsolt ölbői modellvitorlázó utazik a VB-re. Természetesen meglepetést várunk mindkét versenyzőtől.

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről Előző

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről

Ifj. Csóka vezeti az MM Extrem Sailing Series-t, azaz a Téli Kupa orfűi versenysorozatot Következő

Ifj. Csóka vezeti az MM Extrem Sailing Series-t, azaz a Téli Kupa orfűi versenysorozatot