Siófok  15.6  •  0.9 kn       

Keszthely  19  •  5 kn       

Balatonfüred  15.6  •  0.9 kn       

Balatonboglár  17.2  •  5 kn       

Orfű  20  •  4 kn       

Velencei-tó  18  •  5 kn       

Tiszafüred  18.8  •  5 kn       

Mályi-tó  13.3  •  1.9 kn       

2021. február 26., péntek

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pénteken egész nap sűrűn esett a hó Baranyában, így kérdésessé vált a vasárnapra tervezett MM Kupa megrendezhetősége.

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről

A képen lévő asztalt takaró hó vastagsága mutatja a helyzetet.

Szombati gyors körtelefon után a verseny megrendezése mellett döntöttünk, így kilencen meg is jelentünk Orfűn, a vitorlás telepen. A vízfelület előttünk jégmentesen tükröződött a szélcsendben.

A meteorológia szerint erős szélre lehetet számítani, így nem aggódtunk, hanem belevágtunk a hóeltekarításba, majd összeszereltük hajóinkat. Természetesen mindenki az „A” vitorlát tette fel.

A kiírás szerinti tizenegy órai kezdésre helyükre kerültek a pályajelek és kezdtük volna is a versenyt, a szél azonban úgy megerősödött, hogy start helyett visszavonultunk, hogy a vitorlák kisebb méretűre cseréljük. A többség „C”-re cserélt. akinek ilyen nem volt „B”-vel próbálkozott. A szél egyre erősödött és erősödött, de öt startot nagyobb nehézség nélkül lefutottunk. A hideg miatt tartottunk egy kis szünetet, melynek során forralt borral melegítettük át elgémberedett testrészeinket. Aszünet után a szél már olyan erőssé vált, hogy a hatodik futamot egyedül  Országh Tibor teljesítete, aki a szünetben „E” rigget szerelt fel. Még a „D” riggel próbálkozó ifj Csóka László is feladta a kűzdelmet és beérte DNF-fel .

Végeredmény

 
Folyamatosan frissülő modellvitorlás versenynaptár Előző

Folyamatosan frissülő modellvitorlás versenynaptár

Modellvitorlázóink nemzetközi vizeken Következő

Modellvitorlázóink nemzetközi vizeken