Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Folyamatosan frissülő modellvitorlás versenynaptár

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 2015. évi modellvitorlás versenynaptárban már közel 30 verseny szerepel és ez a szám még bizonyosan bővülni fog. A naptár öt hajóosztály idei versenyeit foglalja össze.

Folyamatosan frissülő modellvitorlás versenynaptár

Egyre többen modellvitorláznak, főleg a vitorlás szezonon kívüli időszakban. A modellvitorlázás versenynaptára hazánkban is igazodik az európai trendhez, azaz január-április és október-december minősül az igazi szezonnak. Nem véletlenül alakult ez így, hiszen a legnagyobb mezőnyök ezekben az időszakokban jönnek össze egy-egy versenyen. Ilyenkor a vitorlázók is csatlakoznak a modellvitorlázók táborához, részt vesznek egy vagy akár több hajóosztály versenyrendszerében.

Jó magyar szokás szerint igyekszünk túltenni más modellvitorlázó nemzeteken, hiszen hazánkban már öt hajóosztályban versenyeznek, rendeznek nemzeti bajnokságokat. Valószínűleg az öt hajóosztállyal világviszonylatban is dobogós helyet szerezhetnénk. Ízlések és pofonok, ez most így alakult. Nem biztos, hogy a sportág fejlődésének ez jót tesz, de ezt is majd az idő múlása fogja eldönteni. Lényeg, hogy egyre több a hajó és egyre nő a versenyzők száma.

Az idei versenynaptár még nem teljes és az is lehetséges, hogy némelyik verseny időpontja változik, de 90%-osnak már biztosan tekinthető a most napvilágot látott lista. Hiányzik belőle az MM OB helye és ideje, a LÖK időpontja és néhány MM ranglistaverseny.

http://modellvitorlazas.hu/versenynaptar/

Elmarad a Téli Kupa januári fordulója! Előző

Elmarad a Téli Kupa januári fordulója!

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről Következő

Beszámoló a Téli Kupa IV. forduló küzdelmeiről