Siófok  5.5  •  12.7 kn       

Keszthely  6.9  •  12 kn       

Balatonfüred  5.2  •  18.3 kn       

Balatonboglár  5.2  •  15 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  5.2  •  13.3 kn       

Tiszafüred  3.9  •  12.1 kn       

Mályi-tó  3.4  •  8.1 kn       

2024. április 23., kedd

Micro Magic Extreme Sailing Series

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Négy éve egy vadnak tűnő ötlettől vezérelve útjára indult az első hazai modellvitorlás versenysorozat, melynek extrémitását a neve is jelzi. A Téli Kupa novembertől áprilisig tart és minden hónap második vasárnapján van egy fordulója.

Micro Magic Extreme Sailing Series

A versenysorozat házigazdája Orfű, a Pécsi-tavon található OVE klub, a helyi vitorlás egyesület. A sorozat szervezője a Pécsi Ércbányász Modellező Klub, melynek tagjai között sokan hódolnak a modellvitorlázásnak és talán túlzás nélkül mondható, hogy a pécsi a legnagyobb létszámú Micro Magic flotta.

A téli versenyt a Micro Magic hajóosztállyal bonyolítják a szervezők, ami a modellvitorlázás belépő hajóosztálya, tulajdonképpen a modellvitorlázás osztályhajója. Az 55 centiméteres one design hajó kifogástalan sporteszköz ahhoz, hogy bármely érdeklődő kipróbálja a modellvitorlázást, bekapcsolódjon a modellvitorlázás vérkeringésébe. A Micro Magic jelenleg a legegységesebb itthon bevezetett modellvitorlás hajóosztály, ahol a versenyzés teljesen egyforma, kötött szabályok szerint épített hajókkal folyik. A versenysorozat részben ennek az értéknek a megőrzését hivatott szolgálni, részben pedig toborzó jellegű, flottabővítő szerepe van. A hagyományos vitorlás szezonon kívül eső regatta alkalmat ad, hogy az érdeklődők megtekintsék, kipróbálják a modellvitorlázást, megtapasztalják, hogy nem csak a sízés lehet kifogástalan kiegészítő sportja a nyári vitorlázásnak.

November 9-én kezdetét veszi az immáron négy éves sorozat, délelőtt 11 órakor rajtol a mezőny a Pécsi-tó nyugati oldalán lévő vitorlás klub előtti vízterületen.

Versenykiírás

Baranya Bajnokság október 23-án! Előző

Baranya Bajnokság október 23-án!

Orfűn Csóka, Székely, Kiss volt a sorrend Következő

Orfűn Csóka, Székely, Kiss volt a sorrend