Siófok  36.1  •  6.1 kn       

Keszthely  33.9  •  8 kn       

Balatonfüred  35.8  •  3.8 kn       

Balatonboglár  34.1  •  5.7 kn       

Orfű  36  •  8 kn       

Velencei-tó  29.5  •  13.3 kn       

Tiszafüred  38.9  •  8.4 kn       

Mályi-tó  36  •  4.5 kn       

2024. július 16., kedd

Horváth Zsolt az egyméteres hajóosztály bajnoka

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén az egyméteres osztály bajnoksága maradt a végére, négy hajóosztály bajnokságát már megrendezték, csupán az egyméteres maradt őszre.

Horváth Zsolt az egyméteres hajóosztály bajnoka

A bajnokságot, az Ölbői Modellező SE rendezte saját bázisán a Sárvár melletti horgász komplexumban.
Az Ölbői Horgásztavak Sárvártól néhány kilométerre találhatóak, a környék tele van szélerőművekkel. Az erőművek közelsége arra utal, hogy a környék az átlagosnál szelesebb, így kitűnő közeg a modellvitorlázás számára. Sajnos bekövetkezett a legvalószínűtlenebb forgatókönyv, az év talán két legszélcsendesebb napját sikerült kifogni szeptember 20-21-én.

Két nap alatt mindössze öt futamot sikerült rendezni a 21 benevezett versenyzőnek, ami éppen elég ahhoz, hogy érvényes legyen a bajnokság. Hosszú idő után új bajnokot avatott az osztály.  A versenyt Horváth Zsolt nyerte két futamgyőzelemmel, új Britpop hajójával. Az ezüstérmet Székely Antal szerezte meg, szintén két futamgyőzelemmel, saját fejlesztésű vitorlásával a Tonicummal. Harmadik helyen egy Ausztrál hajóval, egy Cockatoo-val Forrai Csaba végzett, akinek már csupán egy futamgyőzelem jutott. Negyedik Bodnár Imre lett egy klasszikus fahajóval, megelőzve az idei év 10-es hajóosztályának bajnokát, Kiss Miklóst. Hatodik helyet Csóka László szerezte meg, stabil A csoportos versenyzéssel.


 

Modellvitorlás RC F5-10 OB Előző

Modellvitorlás RC F5-10 OB

Baranya Bajnokság október 23-án! Következő

Baranya Bajnokság október 23-án!