Siófok  3.9  •  0.9 kn       

Keszthely   •  6 kn       

Balatonfüred  3.9  •  0.9 kn       

Balatonboglár  2.1  •  6 kn       

Orfű   •  3 kn       

Velencei-tó  1.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5 kn       

Mályi-tó  1.8  •  2.5 kn       

2021. február 28., vasárnap

Modellvitorlás RC F5-10 OB

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2014. július 19-20-án a Dunamenti Energia Modellező Klub és a Compass Magazin rendezte, napsütéses, mégis szeles időben tíz versenyzővel az idei F5-10 osztály Országos Bajnokságát Balatonvilágoson.

Modellvitorlás RC F5-10 OB

Az előzetes meteorológiai jelzések szerint erősen napsütéses kánikulát lehetett várni a hétvégére igen kis légmozgás mellett. A jóslat első része megvalósult, de szerencsére a szélerősséget rosszul prognosztizálták, így jó friss szélben versenyezhettünk mind a két napon.

A kedvező időjárás eredményeképpen sikerült is húsz startot teljesíteni. Ez a szélerősség kedvezett a speciálisan erre az osztályra tervezett hajóknak, így a kilenc futamgyőzelmet elért Kiss Miklós lett a bajnok ifj. Csóka László (mindketten a Pécsi Ércbányász Modellező Klub versenyzői) és Garay György (Soproni Modellező Klub) előtt.

Az aligai kikötő mellett ideális helyszínt kapunk már évek óta. Nem zavarunk senkit, és minket sem zavarnak a nagyhajósok. Néha azonban szólnunk kellett az időnként a pályánkra tévedő érdeklődő laikus vizibicikliseknek. Szuper dolog, hogy testközelből láthatjuk a nagyokat és az is lelkesítő, amikor futamuk befejeztével a parton szakértően figyelik a modellversenyen történő eseményeket. A közös vacsora és eredményhirdetés szintén az egymás megismerését alapozza meg, amelyért köszönet a Compass Magazinnak!

Összefoglalva, egy jó hangulatú, színvonalas bajnokságot tudhatunk magunk mögött, gratulálok a dobogós helyezetteknek és remélem jövőre hasonlóan jó versenyben lesz részünk!

Végeredmény

Elmarad a hétvégi Kőris Kupa Előző

Elmarad a hétvégi Kőris Kupa

Nemzetközi vitorlásverseny Orfűn! Következő

Nemzetközi vitorlásverseny Orfűn!