Siófok  6.1  •  9.3 kn       

Keszthely  7.9  •  17 kn       

Balatonfüred  5.8  •  7 kn       

Balatonboglár  5.7  •  9.9 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  7.6  •  11.5 kn       

Tiszafüred  11.1  •  1.1 kn       

Mályi-tó  10.1  •  4.1 kn       

2024. április 24., szerda

A Flaute hiénázás három napja

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A múlt hétvégén, amely szerencsésen a Pünkösd hétfővel együtt háromnapos munkaszünettel ajándékozott meg minket, rendezte a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub Agárdon a Tóth István Emlékversenyt.

A Flaute hiénázás három napja

A meteorológiai előrejelzések nem kecsegtettek komolyabb széllel, és most az előrejelzések nem is tévedtek. Mind a három napon kis szeles versenyen mérkőzhettünk meg a helyezésekért.
Szombaton a tizenkét versenyzővel egy csoportban rendezett F5-M osztály futamai során, csupán öt sorozat alapján alakult ki a végeredmény. Az élen a vizsgák okozta stressztől felszabadult ifj. Csóka László végzett, megelőzve Horváth Zsoltot (2.) és Kiss Miklóst (3.) Sajnálatos módon Schulek János nem tudta tesztelni és beállítani a saját tervei alapján készített szép hajóját ebben a kis szélben, mert már a verseny elején behúzó kötél beakadás miatt a vitorlaszervó motorja leéget és így fel kellett adnia a versenyt. Az este baráti hangulatban telt.

Vasárnap reggel örömmel láttuk, hogy fodrozódik a víz és bizakodva néztünk az F5-E verseny elé. Reményeink azonban alábbhagytak, amikor az idő előrehaladtával a víztükör kisimult. A verseny főbírója Strenner János felvetését, hogy a huszonegy versenyző egy csoportban induljon a versenyzők elfogadták. Még szerencse, hogy így történt, mert így legalább mindenki nyolcszor állhatott rajthoz. A gyenge, sokszor kiszámíthatatlan szélviszonyok között futott nyolc sorozat után ismét ifj. Csóka László állhatott a jelképes dobogó legmagasabb fokára Horváth Zsolt és Csóka László előtt. Kíváncsi lettem volna, hogy a Tonikum, amely az évadnyitón az erős szélben jól vizsgázott, mit mutatott volna ebben a flautéban. Ezt azonban most nem tudhattuk meg, mivel megálmodója a Pünkösdi Regattán egy nagyhajó kormányánál igyekezett minél jobb helyezést elérni. A verseny befejeztével a rendezők mindenkit meghívtak vacsorára, ami egy rettenetesen nagy fazekat megtöltő finom rizses hús volt. Köszönet Moncsinak a finom falatokért!
Hétfőre összesen kilencen maradtunk az F5-10 küzdelmekhez. Tapasztalhattuk a nap folyamán, hogy az előző két nap ehhez képest szinte szelesnek mondható. Az időjárás csak két futamra adott lehetőséget, így ez alapján kellett eredményt hirdetni. Ismét ifj. Csóka László diadalmaskodott, majd Őt követte Csóka László és Kiss Miklós.

A három verseny összesítése alapján a vándorkupát egy évre ifj. Csóka László nyerte, míg második Csóka László, harmadik Forrai Csaba lett.

Összefoglalva, az egész versenysorozat a gyenge szél miatt sok szünettel tarkított esemény volt, így erre a versenyre nem a felfokozott indulatok, inkább a családias beszélgetős hangulat volt jellemző. Sokan megcsodáltuk Cilike kézügyességét és szorgalmát a nagyvitorlás portrék készítése közben. A verseny során elfogyasztott folyadékmennyiségről nem készült kimutatás, de a hőség miatt bizonyára jelentős volt.

A részletes eredmények itt találhatók.

Változik az MM Bajnokság helyszíne! Előző

Változik az MM Bajnokság helyszíne!

Micro Magic OB szélben!!! Következő

Micro Magic OB szélben!!!