Siófok  23.9  •  1.9 kn       

Keszthely  24.9  •  6 kn       

Balatonfüred  23.7  •  3.3 kn       

Balatonboglár  25.1  •  0.6 kn       

Orfű  24  •  4 kn       

Velencei-tó  24.8  •  1.3 kn       

Tiszafüred  22.7  •  3.9 kn       

Mályi-tó  22.3  •  3.8 kn       

2023. október 02., hétfő

Évadnyitás Orfűn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Pécsi-tavi Vízi-sport Évadnyitó nem csak a vitorlázók ünnepe. A szezonnyitás közös ceremónia a kis mecsekaljai tavon.

Évadnyitás Orfűn

Kajakosok, kenusok, sárkányhajósok éppúgy részt vesznek az évadnyitányon, mint a vitorlázók, szörfösök és a modellvitorlázók.

A május elsejét követő hétvégén, háromnapos programsorozattal indul az orfűi vízi-sport szezon. A sportegyesületek, a helyi TDM szervezet, az önkormányzat és a tavat üzemeltető nonprofit Kft. példaértékű összefogásának köszönhetően számos program várja az Orfűre látogató érdeklődőket. Pénteken, május másodikán Medvehagyma Regatta lesz egyméteres modellvitorlásoknak. A Medvehagyma Regatta lesz az idei első versenye az egyméteres hajóosztálynak, ahol a legnagyobb innováció tapasztalható. A nemzetközi mezőnyben is csúcshajónak számító brit, spanyol és horvát fejlesztések mellett versenyezni fog a Belo által menedzselt Tiem, Csókáék Zefírje és Székely Antal újdonsága, a saját fejlesztésű és építésű Tonicum is.

Péntektől vasárnapig, ideális szélviszonyok esetén rendeznek futamokat a szörfösök. Sárkányhajókkal, kajakokkal és kenukkal is folyamatosan találkozhatunk a három nap alatt a Pécsi-tó vízén.

Szombaton lesz a legnagyobb honi modellvitorlás dili, a Tókerülő, a Pécsi-tó Kékszalagja. A Tókerülő egy modellvitorlás túraverseny, amelyen gyakorlatilag bármilyen modellvitorlással el lehet indulni, így nagyon fura szerkezetek is megjelenhetnek az idén négy éves versenyen.

Szombaton a Tókerülő előtt sor kerül az évadnyitó protokollra, a vízen sportolók felvonulására és az ünnepélyes tókoszorúzásra. Hagyományos orfűi nyílt nap is lesz szombaton. A tókerülés után nyílik meg Gyöngyösi Cecília kiállítása Magyar Modellvitorlázók Portréi címmel.

Vasárnap a kisebb Micro Magic modellvitorlás hajóosztály ranglistaversenye zárja az orfűi évadnyitó programsorozatot. 2013-ban 43 modellvitorlázó állt rajthoz a Tókerülőn, ami minden valószínűség szerint itthon, létszám rekordnak számított. Az idei Tókerülő a rekorddöntés jegyében telhet, mind az 1:10:43-as tókerülő rekordidő tekintetében, mind a 43 versenyző vonatkozásában. Hajrá modellvitorlázás, hajrá Orfű, hajrá Pécsi-tó!

Információk és nevezés:
http://www.tokerulo.hu/
http://modellvitorlazas.hu/

 

Vége a III. Téli Kupa versenysorozatnak Előző

Vége a III. Téli Kupa versenysorozatnak

Stratégiai szerződés a modellvitorlázókkal Következő

Stratégiai szerződés a modellvitorlázókkal