Siófok  13.3  •  6.9 kn       

Keszthely  13.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.3  •  5.5 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  14.3  •  7.3 kn       

Tiszafüred  14.4  •  11.9 kn       

Mályi-tó  14.5  •  13.7 kn       

2022. október 01., szombat

Évadnyitás Orfűn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Pécsi-tavi Vízi-sport Évadnyitó nem csak a vitorlázók ünnepe. A szezonnyitás közös ceremónia a kis mecsekaljai tavon.

Évadnyitás Orfűn

Kajakosok, kenusok, sárkányhajósok éppúgy részt vesznek az évadnyitányon, mint a vitorlázók, szörfösök és a modellvitorlázók.

A május elsejét követő hétvégén, háromnapos programsorozattal indul az orfűi vízi-sport szezon. A sportegyesületek, a helyi TDM szervezet, az önkormányzat és a tavat üzemeltető nonprofit Kft. példaértékű összefogásának köszönhetően számos program várja az Orfűre látogató érdeklődőket. Pénteken, május másodikán Medvehagyma Regatta lesz egyméteres modellvitorlásoknak. A Medvehagyma Regatta lesz az idei első versenye az egyméteres hajóosztálynak, ahol a legnagyobb innováció tapasztalható. A nemzetközi mezőnyben is csúcshajónak számító brit, spanyol és horvát fejlesztések mellett versenyezni fog a Belo által menedzselt Tiem, Csókáék Zefírje és Székely Antal újdonsága, a saját fejlesztésű és építésű Tonicum is.

Péntektől vasárnapig, ideális szélviszonyok esetén rendeznek futamokat a szörfösök. Sárkányhajókkal, kajakokkal és kenukkal is folyamatosan találkozhatunk a három nap alatt a Pécsi-tó vízén.

Szombaton lesz a legnagyobb honi modellvitorlás dili, a Tókerülő, a Pécsi-tó Kékszalagja. A Tókerülő egy modellvitorlás túraverseny, amelyen gyakorlatilag bármilyen modellvitorlással el lehet indulni, így nagyon fura szerkezetek is megjelenhetnek az idén négy éves versenyen.

Szombaton a Tókerülő előtt sor kerül az évadnyitó protokollra, a vízen sportolók felvonulására és az ünnepélyes tókoszorúzásra. Hagyományos orfűi nyílt nap is lesz szombaton. A tókerülés után nyílik meg Gyöngyösi Cecília kiállítása Magyar Modellvitorlázók Portréi címmel.

Vasárnap a kisebb Micro Magic modellvitorlás hajóosztály ranglistaversenye zárja az orfűi évadnyitó programsorozatot. 2013-ban 43 modellvitorlázó állt rajthoz a Tókerülőn, ami minden valószínűség szerint itthon, létszám rekordnak számított. Az idei Tókerülő a rekorddöntés jegyében telhet, mind az 1:10:43-as tókerülő rekordidő tekintetében, mind a 43 versenyző vonatkozásában. Hajrá modellvitorlázás, hajrá Orfű, hajrá Pécsi-tó!

Információk és nevezés:
http://www.tokerulo.hu/
http://modellvitorlazas.hu/

 

Vége a III. Téli Kupa versenysorozatnak Előző

Vége a III. Téli Kupa versenysorozatnak

Stratégiai szerződés a modellvitorlázókkal Következő

Stratégiai szerződés a modellvitorlázókkal