Siófok  11.1  •  6.8 kn       

Keszthely  10.9  •  3 kn       

Balatonfüred  10.8  •  7 kn       

Balatonboglár  10.6  •  1.9 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.8  •  9.8 kn       

Tiszafüred  11.1  •  5.4 kn       

Mályi-tó  8.4  •  4.1 kn       

2024. április 25., csütörtök

III. Téli Kupa sorozat 5. verseny, 2014. március 9.

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szép napsütéses kellemesen szeles vasárnapon gyülekeztünk Orfűn a Pécsi tó partján az OVE klubépületénél. Gyors pályarakás és már kezdődhettek is a tizenöt versenyző részére a futamok.

III. Téli Kupa sorozat 5. verseny, 2014. március 9.

Az egy csoportban rendezett versenyen három futamonként tartottunk szünetet, részben a karbantartási feladatok számára, részben a versenyzők által hozott hazai fogyasztása érdekében. Ez a megoldás azonban a melegedési lehetőség miatt volt vonzó többeknek, mivel a szép napos időjárás kellemes várható hatását a csípős szél nagymértékben lerontotta. Ezen azonban nem bánkódott senki, mivel már régóta vártunk egy szeles versenyre, ami most megadatott.

A verseny során tizennégy futamot sikerült teljesíteni, végig jó hangulatban, mivel az előforduló szabálytalanságok elkövetői vita nélkül csinálták a büntető köröket.  A futamok többségét a már megszokottak szerint ifj. Csóka László nyerte ezzel biztosítva a végső sorrendben is az első helyét. Őt követte Székely Antal, aki az ötödik futam kivételével, egyenletesen jó teljesítménnyel versenyzett. A harmadik helyen a pontszámok alapján holtverseny alakult ki Kekecs Péter és Antal Gábor siófoki versenyzők között, így a harmadik helyezést a hetedik futambeli első helyezés döntötte el Péter részére.
Az első két helyezett, hozta a papírformát, míg az őket követő két versenyző Kekecs Péter és Antal Gábor teljesítménye nagy javulást mutat, csak így tovább! Aránylag kevés, és rövid idő alatt elhárítható műszaki problémák voltak csak, ez is örvendetes, ami az általános jó felkészülés mutatója. Néhányan azonban nem találták a jó beállítást, így az eddigiekhez képest gyengébben szerepeltek, remélhetően jó lehetőség volt ez a verseny az Ő számukra is hajójuk jobb megismerésére, ezzel a jövőbeni jobb szerplésre, hasonló körülmények között.

Sajnáltuk, hogy a megszokott indulók közül néhányan nem jöttek el, más elfoglaltságaik miatt, remélem a sorozat hatodik, egyben utolsó eseményén április 13-án teljes lesz a létszám!

Végeredmény
 

Tizenhat MM versenyző küzdelme a Pécsi-tavon Előző

Tizenhat MM versenyző küzdelme a Pécsi-tavon

Ez történt Velencén Következő

Ez történt Velencén