Siófok  4.4  •  8.4 kn       

Keszthely  2.9  •  3 kn       

Balatonfüred  4.1  •  7.8 kn       

Balatonboglár  4.1  •  8.7 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  2.6  •  9.9 kn       

Tiszafüred  3.4  •  2.1 kn       

Mályi-tó  4.5  •  1.3 kn       

2024. április 19., péntek

Téli Kupa: sikersztori!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Néha kritizálnak bennünket, hogy aránytalanul sokat foglalkozunk modellvitorlázással. Persze csupán a szezonon kívüli időszakban igaz a Compass szerkesztési elveire, hogy nyomatékosan igyekszik népszerűsíteni az rc vitorlázást.

Téli Kupa: sikersztori!

A Compass több aloldalt üzemeltet, ezek közé tartozik a modellvitorlazas.hu és a tokerulo.hu is, melyek modellvitorlázással foglalkoznak. Igyekszünk minden szinten, rendezvényeken, online és print felületeken valamint hírlevelekben ösztönözni a vitorlázókat, hogy próbálják ki az rc vitorlázást, csatlakozzanak a modellvitorlázók dinamikusan bővülő táborához.

Az elmúlt öt év tapasztalataiból azt szűrhetjük le, hogy a modellvitorlázás a vitorlás szezonon kívüli időszakban népszerű igazán. A modellvitorlázók egy része csak modellvitorlás hajóosztályokban indul versenyeken, ők szinte a teljes évadban hódolnak a szenvedélyüknek. A mezőnyök bővülésének kulcsa elsősorban a dingi és nagyhajós osztályokból szezonon kívül érkezők csatlakozásában rejlik. Érthető módon a modellvitorlázás legerősebb hónapjai a március, április és az október, november, ekkor lehet a legnagyobb mezőnyben modellvitorlázni.

Három évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy novembertől áprilisig, gyakorlatilag edzés gyanánt legyenek szervezett versenyek. Ahogy telt az idő, kialakult egy működő rendszer, aminek a neve Téli Kupa lett. A helyszín, az egyik legideálisabb modellvitorlás bázis Orfű, ezen belül is a Pécsi-tó. Egyszerű szabályok mentén szerveződött a sorozat, a hajóosztály Micro Magic, az időpont, minden hónap második vasárnapja, a rajt mindig 11 óra. A II. Téli Kupa versenysorozaton 21 versenyző vett részt, a sorozatot ifj. Csóka László nyerte.

November 10-én kezdetét veszi a III. Téli Kupa, ami feltehetően még sikeresebb lesz, mint a két korábbi sorozat. A 2013-14-es évadban is 6 fordulóból áll a kupasorozat, ami a téli vitorlázás egyik ékes példája.

Fordulók:

2013. november 10.

2013. december 8.

2014. január 12.

2014. február 9.

2014. március 9.

2014. április 13.

Ifjabb Csóka László Európa-bajnoki bronzérmes Előző

Ifjabb Csóka László Európa-bajnoki bronzérmes

Téli Kupa II. forduló beszámoló Következő

Téli Kupa II. forduló beszámoló