Siófok  3.9  •  0.9 kn       

Keszthely   •  6 kn       

Balatonfüred  3.9  •  0.9 kn       

Balatonboglár  2.1  •  6 kn       

Orfű   •  3 kn       

Velencei-tó  1.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5 kn       

Mályi-tó  1.8  •  2.5 kn       

2021. február 28., vasárnap

Téli Kupa: sikersztori!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Néha kritizálnak bennünket, hogy aránytalanul sokat foglalkozunk modellvitorlázással. Persze csupán a szezonon kívüli időszakban igaz a Compass szerkesztési elveire, hogy nyomatékosan igyekszik népszerűsíteni az rc vitorlázást.

Téli Kupa: sikersztori!

A Compass több aloldalt üzemeltet, ezek közé tartozik a modellvitorlazas.hu és a tokerulo.hu is, melyek modellvitorlázással foglalkoznak. Igyekszünk minden szinten, rendezvényeken, online és print felületeken valamint hírlevelekben ösztönözni a vitorlázókat, hogy próbálják ki az rc vitorlázást, csatlakozzanak a modellvitorlázók dinamikusan bővülő táborához.

Az elmúlt öt év tapasztalataiból azt szűrhetjük le, hogy a modellvitorlázás a vitorlás szezonon kívüli időszakban népszerű igazán. A modellvitorlázók egy része csak modellvitorlás hajóosztályokban indul versenyeken, ők szinte a teljes évadban hódolnak a szenvedélyüknek. A mezőnyök bővülésének kulcsa elsősorban a dingi és nagyhajós osztályokból szezonon kívül érkezők csatlakozásában rejlik. Érthető módon a modellvitorlázás legerősebb hónapjai a március, április és az október, november, ekkor lehet a legnagyobb mezőnyben modellvitorlázni.

Három évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy novembertől áprilisig, gyakorlatilag edzés gyanánt legyenek szervezett versenyek. Ahogy telt az idő, kialakult egy működő rendszer, aminek a neve Téli Kupa lett. A helyszín, az egyik legideálisabb modellvitorlás bázis Orfű, ezen belül is a Pécsi-tó. Egyszerű szabályok mentén szerveződött a sorozat, a hajóosztály Micro Magic, az időpont, minden hónap második vasárnapja, a rajt mindig 11 óra. A II. Téli Kupa versenysorozaton 21 versenyző vett részt, a sorozatot ifj. Csóka László nyerte.

November 10-én kezdetét veszi a III. Téli Kupa, ami feltehetően még sikeresebb lesz, mint a két korábbi sorozat. A 2013-14-es évadban is 6 fordulóból áll a kupasorozat, ami a téli vitorlázás egyik ékes példája.

Fordulók:

2013. november 10.

2013. december 8.

2014. január 12.

2014. február 9.

2014. március 9.

2014. április 13.

Ismét modellvitorlás verseny Orfűn Előző

Ismét modellvitorlás verseny Orfűn

VII. El Yacht Dér Kupa modellvitorlás eredmények Következő

VII. El Yacht Dér Kupa modellvitorlás eredmények