Siófok  14.4  •  8 kn       

Keszthely  14.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  15.1  •  7.4 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.5  •  9.6 kn       

Tiszafüred  14.7  •  4.1 kn       

Mályi-tó  14  •  5.4 kn       

2024. április 26., péntek

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát, a Raffica a TIG-RES YS kupán győzedelmeskedett

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

110 hajó és több mint 500 versenyző indult 2013. augusztus 17-én, Balatonkenesén a KMPVSE rendezésében zajló Alkotmány Kupán.

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát, a Raffica a TIG-RES YS kupán győzedelmeskedett

Az Alkotmány Kupa keretein belül zajlott a tradicionális fa hajók versenye, az Old Timer Kupa, a TIG-RES YS Trophy, a kikötői háziverseny valamint a Lári Fári alapítvány szervezésében zajló Élményterápiás vitorlázás is.

A hagyományokhoz híven a tradicionális fa hajók 30 perces előnnyel vágtak neki a Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkense pályának. A rajtnál szinte alig lengedezett a szél, de azért annyira fújt, hogy a 11:00 órakor rajtoló modern hajók is el tudtak már tisztán rajtolni. 11:15-kor biztatóan fújdogálni kezdett a szél NY-DNY irányából, a gyenge szél aztán szépen befodrozta a vizet és a hajók is picit tempósabban tudtak csúszni az aligai bója felé. A Sirocconak elsőként sikerült venni a bóját, őt követte a Raffica, majd a Lisa. A rendezők tekintettel a gyenge szélre és délutáni élményterápiás vitorlás futamra, 1 körös pályára rövidítették a versenyt. Az Alkotmány Kupát így a Sirocco nyerte, második helyen a Király Zsolt kormányozta Raffica, harmadik helyen pedig Litkey Farkasék a Lisával ért célba. A TIG-RES YS versenyt a Raficca nyerte a legjobb futott idővel, és a YS I-ben is győzedelmeskedtek Király Zsolték, a YS II-ben a Horgos Tamás kormányozta Parla nyert, YSIII-ban pedig a Concerto diadalmaskodott Udvarnoki Zoltán vezényletével.

A délután fénypontja egyértelműen a Bakóczy Kálmán által szervezett élményterápiás vitorlázás keretében zajló futam volt, ahol 30 hajó fedélzetén 75 hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt boldog mosolya volt a legnagyobb elismerés. A hagyományokhoz híven a napot az ünnepélyes díjátadó zárta, ahol ki-ki örülhetett a szép serlegeknek és a támogatók által felajánlott díjaknak. Köszönjük a támogatást a TIG-RES-nek, a Ford Solymárnak, az Abroncs Kereskedőháznak.

Végeredmény

Galéria

Öt Tó Kupa Orfűn! Előző

Öt Tó Kupa Orfűn!

Ifjabb Csóka László Európa-bajnoki bronzérmes Következő

Ifjabb Csóka László Európa-bajnoki bronzérmes